U današnje vrijeme, kada nam moderna tehnologija, brzi ritam života i stres nimalo ne pomažu u održanju našeg zdravlja i ljepote, bombardirani smo sa svih strana porukama o buđenju ekološke svijesti, upotrebi i uzgoju organske hrane, prirodne kozmetike i sl. Trend korištenja prirode kao glavnog izvora sastojaka za ljudsku prehranu i njegu povećava se iz dana u dan, kao što se povećava i svijest o opasnosti korištenja alternativnih i sintetskih proizvoda

ekoloska kozmetika

Zelena salata uzgojena u bakinom vrtu, u kojem se nikada nije špricalo otrovima, u kojem se gnoji prirodnim gnojivom, ručno plijevi i zalijeva, ne može biti ista kao ona uzgojena u plasteniku na veliko, tretirana svim mogućim sredstvima protiv bolesti, nametnika i truljenja... A obje su „prirodne“! No, jednu možete pojesti odmah s vrta, a drugu treba nekoliko sati namakati u sodi bikarboni da bi bila prikladna za upotrebu... Tako je i s kozmetikom...

- Kozmetika od prirodnih sastojaka i kozmetika od ekoloških sastojaka razlikuju se upravo po prirodnim odnosno po ekološkim sastojcima. Npr., kvaliteta hladno prešanog maslinova ulja s ekoloških nasada ne može se apsolutno ni u čemu usporediti s rafiniranim maslinovim uljem proizvedenim od konvencionalno uzgojenih maslina koje su tretirane sredstvima protiv bolesti, uši i sl. Zanimljivo je to što se od jednog i od drugog ulja može i proizvodi tzv. prirodna kozmetika - ističe Snježana Mikulčić Jakopović, iz Kuće magične trave, hrvatskog proizvođača ekološke i prirodne kozmetike.

Pojam prirodne kozmetike za prosječnog potrošača koji želi kvalitetan proizvod za sebe i svoju obitelj nije nešto što bi trebalo predstavljati dvojbu ili nedoumicu, ali nažalost, danas se događa upravo to.

 ekoloska kozmetika

Ekološka kozmetika je proizvedena od ekoloških sirovina i kao takva se i certificira. Eko certifikat na proizvodu je potvrda njegove kvalitete jer iza sebe ima dug i strog proces potvrđivanja i kontrole koja se provodi i obnavlja jedanput godišnje (kod nekih cetifikacijskih kuća i svake dvije godine), a prirodna kozmetika je kozmetika proizvedena od sirovina iz konvencionalnog uzgoja i ne može se poistovjetiti s ekološkom kozmetikom.

Kuća magične trave

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.