Valoviti nehajni bob bezvremenska je frizura za sve prilike. Odgovara gotovo svakom obliku lica, lako se oblikuje i prikladan je za sve tipove kose. S novom sezonom, bob i njegova duža verzija - lob - dobili su novu živost - nose se u valovima, razbarušeni, nehajni i ženstveni

bob 2018

Rachel McAdams

Valoviti bob možete napraviti pomoću četke (ako ste spretnijih ruku), figara, pegle za kosu ili motajući vlažnu kosu oko prsta. Ako radite ovu frizuru pomoću figara ili pegle, kosu obavezno zaštitite sredstvom protiv topline. Posušite kosu do kraja i krenite s uvijanjem svojih valova dok ne uvijete cijelu kosu. Zatim malo polakirajte, ostavite da se ohladi, prebacite glavu prema dolje, prstima prođite kroz kosu i ponovno malo polakirajte - na taj način valovi će biti čvršći i postojaniji.

bob 2018

Rosie Huntington Whiteley

Valovi pomoću prsta se rade tako da na opranu i isfrotiranu kosu aplicirate malo pjene za kosu ili nekog učvršćivača po želji. Kosu zatim posušite fenom na nekih 80%, zatim motajte svaki pramen oko prsta i fiksirate ga kopčicama dok tako ne uvijete cijelu glavu. Kada ste gotovi kosu nastavite sušiti fenom dok nebude 100% suha, nakon toga kosu posprejajte lakom za kosu i ostavite da se ohladi 5-10minuta.

bob 2018

Selena Gomez

bob 2018

Alexa Chung

Prije nego krenete raditi ovu frizuru važno je definirati razdjeljak - na stranu ili sredina. Za sam kraj, ako želite taj nehajan razbarušeni efekt (kada ste gotovi s figarom, peglom ili pristima), prebacite glavu prema dolje i rastresite kosu prstima. U tom položaju dodajte još malo laka za kosu i zamahnite svojim valovima! Naravno, kod boba i svih njegovih verzija, najvažnije je da je kosa kvalitetno ošišana. Želite li da vaš bob uvijek bude besprijekoran, najbolje je vrhove osvježavati malim podšišavanjima svakih mjesec do dva.

Cijena ove frizure u salonu se kreće od 50-100 kn ovisno o dužini kose.

elf salon

Kako u salonu realizirati najnovije trendove frizura i boja kose, savjetuju vam Jelena, Željka i Keti, iz salona Elf Hair

Elf Hair salon
Vrbik 33d
Zagreb
tel: 01 6198 267

Detalji na: 

Elf Hair salon Facebook
Elf Hair salon Instagram

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.