Godine 2011., kada je sanjao snažniju verziju parfema Aqua Universalis – svog ikonskog mirisa - Francis Kurkdjian dodao je novu riječ jeziku parfema - upravo - aqua universalis. U svoje je mirise prenio jedinstven karakter duha Eau de Cologne: svježinu, modernost, sjaj, postojanost... Nakon mirisa Aqua Universalis i Aqua Vitae, Aqua Celestia je treći ultra-svjež miris u Eau de Toilette verziji kreiran 2017. godine. Danas stiže u Eau de Parfum verziji - Forte

francis kurkdjian aqua celestia

Aqua Celestia Forte je miris čudesne prštave svježine, idealan za ljetne dane. On je blistav i sjajan, poput sunčane aureole koja na horizontu zapada u more. U glavnim notama nalazi se list gorke naranče iz Italije, koji je istovremeno sladak i gorak te dodaje oštru iskru voćnim i sunčanim notama Aqua Celestije, limeti i menti. Srednje note crnog ribiza iz Burgundije i absolut mimoze iz Provanse pojačane su nježnim dodirom absoluta jasmina iz Egipta. U baznim notama razvija se mošus koji obavija cijelu kompoziciju.

Kako bi istaknuo dublje vizualno značenje novog mirisa, Francis Kurkdjian tražio je poseban dekor za kutiju i naljepnicu za bočicu. U mirnom okruženju gdje su tijelo i um jedno, sunce je vidljivo usred srebrnih odsjaja.

Olfaktivna obitelj: mošusna, cvjetno, citrusna

Note pojedinačno:

Limeta iz Meksika- hladna menta iz Engleske  - Petitgrain Bigarade iz Italije (esencijalno ulje dobiveno od lišća drveta gorke naranče)

Crni ribiz iz Burgundije - Mimoza absolut iz Provanse – Jasmin absolut iz Egipta – akordi mošusa

Cijena: edp 70ml 1.310kn
Ekskluzivno u Martimexu na Trgu bana J. Jelačića 11

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.