Iako vizažist ima sve magične kistove i talent da vi zabljesnete, čak i ti kistovi imaju svoju granicu, njihova magija prestaje tamo gdje počinje njega kože...

kiehls njega koze ljeti

Već godinama slušam od klijentica i svojih prijateljica sličnu priču: "voljela bih da moja koža izgleda zdravo i blistavo tako da ne moram nositi šminku ili da mogu nositi manje šminke. Također bih voljela da nanesena šminka savršeno prianja uz moju kožu, da nema vidljivih suhih dijelova i da ne ulazi u linije i pore zbog čega izgledam starije." - Ovo je ultimativni zahtjev kod svih žena, uključujući i mene.

ZAŠTO MI ŠMINKA IZGLEDA KAO MASKA NA LICU?

Za veću količinu šminke potrebna je dobra njega i priprema kože kako bi se ista zadržala na licu. Da vam kažem svoju dnevnu skin care i makeup rutinu ne biste vjerovali koliko toga nanosim na lice, a tijekom dana ne dođe do efekta mašćenja ili nestajanja make-upa. Kad nanesem šminku, taj look je na meni od ranog jutra do ponoći i ostane postojan, a to je uvelike zahvaljujući pravilnoj pripremi kože.

Količinu šminke i teksture koje ćete vi koristiti na svom licu treba biti prilagođen vašem tipu kože, godinama i postojećim ili nepostojećim bubuljicama i ožiljcima. Također, težak makeup je pogodniji za posebne prigode ili izlaske negoli za dnevni look. Primjerice, iako se trenutno jače šminkam moram primijetiti da sam, ipak, najviše komplimenata na račun svoje kože dobila kad sam koristila BB kremu, točnije Kiehl's BB cream.

Pravilna priprema i njega kože je pola posla kad želimo da se šminka savršeno stopi s licem. Ako njegovane kože dođete dobrom vizažistu, lakše ćete postići željeni makeup efekt. Iako vizažist ima sve magične kistove i talent da vi zabljesnete, čak i ti kistovi imaju svoju granicu, njihova magija prestaje tamo gdje počinje skin care.

VOLJELA BIH IZBACITI MAKE-UP IZ SVAKODNEVNE UPOTREBE

Vratimo se malo u svakodnevicu, kad nismo kod vizažista. Sve težimo ka tome da ne nosimo šminku svakodnevno, a da koža izgleda fantastično. Meni je trenutno otkriće za takav look Kiehl's Glow Formula Skin Hydrator. Ovaj hibrid između highlightera i kreme je napravljen na bazi šipka koji je jak antioksidans za kožu, sastoji se i od prirodnih minerala koji daju instantnu blistavost, a ne sadrži ulja. Glow Formula daje sjaj i zaglađenost, a ne masti kožu. Puno sam očekivala od ovog proizvoda, a moram priznati da je čak nadmašio moja očekivanja. Uz malo prirodne i zdrave preplanulosti na suncu, hidrataciju i sjaj koju daje Glow Formula, puder mi više nije ni potreban.

kiehls njega koze ljeti

ŠTO KADA MI TREBA „JAČI“ MAKEUP?

Ipak, ako volite puder ili želite jače prikrivanje, slijedi dobra vijest da se Glow može koristiti na više načina. Može se umiješati u kremu ili koristiti samostalno. Odličan efekt se postiže kada se pomiješa s puderom ili BB/CC kremom, i na kraju se može koristiti kao highlighter na područjima obraza, nosa, iznad usana, na sredini brade i oko obrva. Ovaj zadnji način primjene je savršen za suše ili zrelije tipove kože, kojima kamene teksture i teksture u prahu izražavaju vidljivost linija. Nanošenjem ovakvog tekućeg highlightera postiže se hidratacija i elastičnost kože te on ne ulazi u linije, samim time ne stvara efekt kao da ste nekoliko godina stariji.

kiehls njega koze ljeti

NIJE DOVOLJNA SAMO HIDRATACIJA, TREBA KOŽU DOBRO PRIPREMITI ZA MAKE-UP

Prije samog korištenja Glow Formula Skin Hydrator poželjno je odraditi još nekoliko koraka. Pretpostavljam da sam već dosadna i svojim klijentima u dućanu, ali čišćenje lica je uistinu baza za sve dalje korake preparative i dekorative.
Za kvalitetno, a brzo skidanje šminke predlažem Kiehl's Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil kojim se umijete u jednom potezu, te skinete kompletan makeup s lica. Ulje jako dobro topi maskaru i u kombinaciji s vodom neće umastiti kožu. Iza njega čak nije potrebno tonirati kožu, ali kod masnijih tipova kože, kao što je moja, ipak predlažem tonik. U mom slučaju je to kombinacija Kiehl's Ultra Facial Oil-Free ili Calendula Herbal-Extract tonik.

kiehls njega koze ljeti

Svaki drugi dan predlažem da se napraviti lagani blagi dnevni piling. Kiehl's Pineapple Papaya Facial Scrub ima fantastične sitno mrvljene koštice marelice i voćne enzime. Dubinski čisti pore i skida mrtve stanice kože na najblaži mogući način. Uz blage, ali redovite pilinge kože, svaki serum i krema dublje prodiru i jače djeluju jer su pore čiste. Imajte na umu da će i šminka ljepše i lakše prianjati na čistu kožu bez mrtvih stanica, a pore će biti manje vidljive. Uz pravilnu rutinu čišćenja lica izbjeći ćete efekt nastanka linija od pudera. Bore koje postaju vidljive nanošenjem pudera najčešće nastaju radi nepravile ili nedovojne pripreme kože, dehidracije, mrtvih stanica na koži, krivo odabranog pudera ili slično.

LAGANI LJETNI MAKEUP LOOK

Evo kako izgleda moja rutina; Glow Formula Skin Hydrator dodam u BB kremu sa zaštitnim faktorom. BB ili CC kreme su laganije od pudera stoga su bolja ljetna varijanta, a daju lijepu hidrataciju, manje začepljuju pore i manje ulaze u linije, što rezultira dalje mladolikom izgledu, više od onog koji pruža puder. Nakon toga stavim Urban Decay Troublemaker maskaru, malo rumenila iz omiljene Urban Decay Naked Shapeshifter palete, na usne Kiehl's Butterstick u boji po želji, and you are ready to glow!

kiehls njega koze ljeti

Ako još uvijek niste sigurni kako bi ovaj look izgledao na vama, svratite do najbližeg Kiehl's dućana i prepustite se ruke mojih kolegica i kolega koji će vam rado prezentirati look.

kiehls njega koze ljeti

Piše: Nikol Ludaš
Kiehl's Facebook Hrvatska
Kiehl's Instagram Hrvatska

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.