Dva nova Avonova mirisa – Maxima i Maxime - pričaju moćnu priču – simbolikom i mirisnim efektom. Inspirirani su starogrčkim božanstvima, suncem i toplinom Mediterana te počivaju na dva snažna ključna sastojka – ženski na prekrasnom ljekovitom smilju, a muški na mističnoj i tajanstvenoj energiji tamjana

avon maxima maxime

U posljednje vrijeme beauty gigant Avon ima prilično puno komercijalnog uspjeha s konceptom kreiranja mirisnih dueta – parfemskih tandema stvorenih za nju i njega. Za parfumere je uzbudljivo i izazovno, na temelju iste inspiracijske olfaktorne linije – istih ili kompatibilnih mirisnih akorda – realizirati mušku i žensku inačicu mirisa, koji će biti objedinjeni unutar iste priče kao mirisni Yin i Yang.

Neke druge velike dizajnerske kuće pak, na valu modernih transgender kretanja, u okvirima suvremenog svijeta u kojemu razlike među spolovima postaju sve više maglovite, odlučuju se za unisex parfeme, odustajući od kreiranja dva mirisa (muškog i ženskog), pa stvaraju jedan jedinstven miris za muškarca, ženu, transrodne osobe i sl. Oba principa sasvim su legitimna, imaju svoje (komercijalne) prednosti i mane, a s obzirom da su mirisi stvar emocija, raspoloženja, date prilike i niza drugih faktora, razumljivo je da ima puno žena koje vole nositi muške mirise i obrnuto. Kod nošenja mirisa uostalom nema nekih pravila – jedino je pravilo da ste se iz nekog, posve iracionalnog razloga zaljubili u određeni miris i da ga obožavate nositi te da se savršeno osjećate kada ga imate na koži. Nije važno je li on ženski, muški, skuplji, jeftiniji, trendi, vintage...

avon maxima maxime

Dva nova Avonova mirisa – Maxima i Maxime - pričaju moćnu priču – simbolikom i mirisnim efektom. Inspirirani su starogrčkim božanstvima, suncem i toplinom Mediterana te počivaju na dva snažna ključna sastojka – ženski na prekrasnom ljekovitom smilju, a muški na mističnoj i tajanstvenoj energiji tamjana. Kreirali su ih francuski majstori parfumeri – Pascal Gaurin i Yves Cassar, oboje izdanci IFF-a (korporacije International Flavour & Fragrances). Vizualno zanimljivi (muški srebrni, ženski zlatni; muški s dekoracijom nalik antičkom oklopu; ženski sa zlatnim reljefom smilja), oba mirisa vrlo su ambiciozna i dojmljiva.

avon maxima maxime

Maxima je topla, ugodna, sunčana, senzualna... Decentna, ali karakterna i doista dugotrajna. Opisana je kao miris iz floralne obitelji, ali ima sladak, gurmanski dry down. U gornjim notama otvara se sočnom nektarinom, elegantnim cvijetom crne dalije i oporo svježim akordom borovnica. Srce je bogato i cvjetno, s raskošnim notama Sambac jasmina, esencije ruže i decentnih mjesečevih cvjetića. Baza mirisa je smilje – cvijet Immortelle (franc. besmrtan) – prekrasna biljka s nizom ljekovitih svojstava. Inače, ako ste pomirisali smilje i preparate za njegu kože od smilja, onda jako dobro znate da ono baš i nema najugodniji miris. No za parfeme se smilje prerađuje na drugačiji način nego za preperativnu kozmetiku pa do izražaja u mirisima dolazi njegov topao, livadni, sunčani trag... Osim smilja, temelj Maxime čine dva snažna gurmanska akorda – kakao i vanilija. Oni se dugo osjećaju na koži, što Maximu čini slasnom i pognodnom za nošenje upravo u hladnijim mjesecima.

avon maxima maxime

S obzirom da nije nametljiva, a opet ima taj fini karnalni, seksepilni trag, Maxima može dobro funkcionirati i kao dnevni i kao večernji miris. Na koži i kosi će vam najduže ostati efekt vanilije i kakaa pa ako volite mirise koji su dominantno cvjetni, s dodirom citrusne svježine, ali eksplicitnim slatko-gurmanskih završetkom, Maxima će vam se sigurno jako svidjeti.

Dolazimo na mušku verziju – meni osobno zanimljiviji i složeniji dio priče ovog tandema. Moćan, ali svjež, Maxime je vrlo privlačan spoj akvatičnih, začinskih i morskih akorda. Otvara se citrusno-voćno – sočnom mandarinom u kombinaciji s ananasom, a nastavlja se razvijati uz izrazito puno začina – muškatni oraščić, kardamom i cimet. Zanimljivi zaokret i dodatni nalet svježine pruža mu morska voda, a eleganciju i smirenu energiju donose akordi kože i kore drveta. Cijeli ovaj dio priče bio bi čak klasično sportsko-svježi da mu zaokret ne pruža finalna nota – nota tamjana. Tamjan najdominantnije ostaje na koži u dry down fazi pa ako vam to nije draga nota u mirisima, moglo bi vam se dogoditi da vam ne sjedne baš dobro. U svakom slučaju, Maxime je zanimljiv upravo zbog tamjana koji mu, kao akvatično-citrusnom svježem, sportskom mirisu, daje jedan vrlo mističan, nedokučiv i tajanstven ton.

avon maxima maxime

Maxima i Maxime zanimljiv su par – Maxima je topla, senzualna i smirujuća, a Maxime svjež, oštriji, iskričaviji... S obzirom na odnos cijene i kvalitete, predstavljaju odličan mirisni casual odabir za jesenske dane.

Cijene:
Maxima EdP (50ml) + POKLON! Losion za tijelo i mini spray; 199,90 kn
Maxime EdT (75ml) + POKLON! Balzam nakon brijanja i 2u1 gel za tuširanje i šampon; 199,90 kn
Avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.