Vrlo često susrećem žene koje si krivim korištenjem šminke dodaju nekoliko godina, umjesto da pametnim odabirom i nanošenjem make-upa skinu nekoliko godina. Ako ste i vi nezadovoljni rezultatima koje postižete šminkanjem, primijenite pravilo „manje je više" i isprobajte nekoliko sljedećih savjeta

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks by Irena Gojić

Ne možemo pobjeći od starenja. Neke žene stare „zahvalnije", a druge manje „zahvalno". U svakom slučaju, kada su učinci starenja vidljivi i kada nam počnu ići na živce, pitamo se kako sakriti svoju dob i izgledati mlađe. Šminkom možemo puno učiniti kako bismo kamuflirali godine. Međutim, vrlo često susrećem žene koje si krivim korištenjem šminke dodaju nekoliko godina. Ako ste i vi nezadovoljni rezultatima koje postižete šminkanjem, primijenite pravilo „manje je više" i isprobajte nekoliko sljedećih savjeta:

1. Koliko vremena stvarno posvećujemo njezi kože lica? Što je koža zrelija to joj treba posvetiti više pažnje i njege. Temelj dobro našminkanog lica je dobro njegovana koža. Redoviti piling lica da bismo odstranili odumrle stanice je obavezan kao i odgovarajuća maska nakon pilinga. Tekući puder može lijepo izgledati samo na njegovanoj koži. Prije tekućeg pudera na kožu nanesite dosta odgovarajuće hidratantne ili hranjive kreme. Tekući puder koristite štedljivo i dobro ga razmažite.

2. Naravno, žena srednje dobi treba više pomoći u prikrivanje finih linija i borica nego što to čini žena u 20-ima. Korektor namijenjen za područje oko očiju je izvrsna stvar jer prekriva podočnjake i optički smanjuje bore. Ovakav korektor je „must have" proizvod za svaku ženu koja želi ublažiti borice oko očiju. Pronađite boju svjetliju od boje tekućeg pudera jer posvjetljivanjem područja oko očiju izgledamo svježije i mlađe. Pripazite da ne pretjerate s količinom jer ćete postići suprotan efekt. Ako imate pigmentacijske flekice na licu obavezno ih prekrijte korektorom namijenjenim za lice.

žena se šminka

3. Izbjegavajte puder u prahu u slučaju suhe kože, a zrelija koža je najčešće i suha, jer će puder u prahu napraviti masku na vašem licu i istaknuti sve borice.

4. Pri odabiru rumenila, odaberite nježnu boju breskve ili ružičastu, najbolje u kremi. Nasmiješite se i nanesite rumenilo na jabučice na licu i dobro razmažite. Rumenilo bi trebalo dati obrazima prirodni sjaj.

5. Oči šminkajte nježno, nježnim tonovima. Jake boje, sedefasta i plastična sjenila samo naglašavaju bore i linije. Isto tako, izbjegavajte korištenje mat šminke koja su namijenjena masnoj koži jer ćete izgledati suho i staro. Držite se sredine, lagano sjajna su dobro došla kao i malo highlightera ispod obrva, to će vas pomladiti. Ako koristite eyeliner nanesite ga u tankom sloju samo na gornji kapak tik uz trepavice. Osobno, radije koristim olovku za oči i to u smeđoj ili sivoj boji.

6. Uljepšajte oči maskarom, koristite četkicu koja će odvojiti trepavice da bi izgledale prirodno. Maskaru nanesite u jednom sloju i to samo na gornje trepavice. Sve tamno naneseno ispod oka, učinit će da izgledate starije.

7. Koristite podlogu za ruž koja će spriječiti razlijevanje ruža u sitne linijice oko usana. Obrubite usne olovkom identične boje kao ruž koji ćete nanijeti. Izbjegavajte vrlo tamne i vrlo svijetle boje ruževa za usne, a posebno izbjegavajte mat ruževe. Isprobajte koraljnu boju ruža koja fenomenalno pristaje svima!

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.