Rep je jedna od frizura koje su odličan izbor za svaku prigodu; bilo da je to kava s prijateljicama, poslovni sastanak ili neka svečanija prigoda. To je frizura koja je uvijek u trendu i ide uz svaku odjevnu kombinaciju. Vrlo je jednostavna, odgovara svakom obliku lica, istaknuti će savršeni make up i dati naglasak vašoj odjevnoj kombinaciji, što su već odavno primijetile brojne zvijezde diljem svijeta, koje ga često nose

polurep

Ariana Grande i Khloe Kardashian

Donosimo vam pet različitih stilova popularnih 'polurepića' te proizvode pomoću kojih ćete ih lako realizirati. Uz par jednostavnih koraka ovo će biti vaša nova najdraža ljetna frizura. Sjećate li je se? Bila je megapopularna u 90-ima, a ovog se ljeta vratila na velika vrata. Sve češće se i mnoge zvijezde odlučuju upravo za ovaj tip repa, također zvanog 'polurepom' jer je gornji dio kose vezan na vrhu glave, a ostatak kose prirodno pada. Ovaj način vezanja kose dat će dojam gušće kose s volumenom i teksturom. Izbor proizvoda koji će olakšati izradu ovakvog repa ovisi o tome kakav krajnji rezultat želite: zaglađeni glamurozni za svečaniju prigodu ili messy za dnevni look.

- kosu operite Keune Care Line Keratin Smooting linijom za njegu kose. Ako imate prirodno kovrčavu kosu i želite je istaknuti, posegnite za Keune Care Line Ultimate Control linijom koja će dati definiciju kovrčama i ukloniti tzv 'frizzy efekt' (stršenje i elektriziranje kose).

- za zaglađeni izgled: nanesite na kosu prosušenu ručnikom Keune Design Mousse Brushing Soft pjenu koja će dati kosi lagano učvršćenje i volumen, u kombinaciji s Keune Design Hair Beauty ampulama koje će olakšati raščešljavanje i spriječiti pucanje vrhova. Kosu posušite do 80% i isfenirajte je do kraja s četkom, u željeni oblik. Ako želite uvijene vrhove, ostavite četku da se ohladi na kosi.

- za messy izgled: koristite Keune Design Salt Mist u kombinaciji s Keune Design Curl Cream. Salt Mist sadrži ekstrakt morske soli olakšava izradu frizure i daje volumen i podatnost, dok će Curl Cream aktivirati prirodno kovrčavu kosu i definirati je. Kosu posušite fenom koristeći difuzor.

polurep

Jennifer Lopez

Odijelite gornji dio kose koji će biti u repu, po želji može biti od uha do uha ili ako želite manji rep od rubova obrva. Začešljajte kosu i zavežite rep na vrhu glave te sakrijte gumicu jednim pramenom kose. Ostatak kose ostavite da slobodno pada. Za završni stayling po izboru, koristite Keune Care Line Ultimate Control Silkening Polish kako biste dodatno zagladili kosu i dali joj svilenkasti izgled. Za messy krajnji rezultat nemojte češljati kosu, jer će to uzrokovati napuhavanje prirodno kovrčave kose.

polurep

Rihanna

Za izradu repića kakav npr. nosi Rihanna, najprije operite kosu Keune Care Line Keratin Smooting šamponom i regeneratorom, namijenjen normalnoj do tankoj strukturi kose, koji će dati vašoj kosi dodatnu njegu bez da je pritom oteža.

Na kosu prosušenu ručnikom nanesite Keune Design Thickening Cream kako bi vaša kosa dobila punoću, teksturu i volumen. Design Thickening Cream će također kosu zaštititi od topline tokom obrade sušilom za kosu i figarom/peglom. Kosu posušite i lagano nakovrčajte figarom koji je širok otprilike 5 centimetara kako biste dobili nemaran, messy izgled kovrči. Tijekom kovrčanja kose nije potrebno kovrčati kosu od korijena nego se više fokusirati na samu dužinu od ramena nadalje, s time da pri tome uzimate deblje pramenove kose.

Kod izrade visokog repa glavu lagano zabacite unazad, začešljajte kosu i zavežite rep. Kako biste dobili uredniji izgled i zagladili kosu od lica koristite Keune Design Brillantine Gel koji je idealan za takvu izradu frizure i dat će „mokri izgled“ vašoj kosi. Odvojite manji pramen iz repa, na njega također stavite Design Brillantine Gel kako bi zagladili stršeće vlasi, omotajte pramen oko gumice i pričvrstite ga špangicom.

Tea Martina Kraševac Furlan

Piše: Tea Martina Kraševac Furlan, Međunarodni Keune edukator
Powered by: Keune

Više informacija potražite na: www.keune.hr
Facebook: Keune Haircosmetics

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.