Glamurozne valove koji su glavno obilježje ove frizure prepoznatljiv su zaštitni znak holivudskih diva poput Veronice Lake i Ave Gardner koje su popularizirale ove frizuru na filmskom platnu. Kako je njihova ljepota bezvremenska, tako je i njihova frizura ušla u anale frizura

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

Jedna stvar koju možemo primijetiti kada promatramo svijet oko sebe jest stalna promjena trendova. Trendovi se mijenjaju u svim sferama, osobito u modi i svijetu ljepote. No isto tako postoje i trendovi koji su bezvremenski i ostaju prisutni u nekom od svojih oblika. Jedan od takvih trendova prisutan je na crvenom tepihu već neko vrijeme, a to je stari holivudski glamur, koji se može vidjeti u odabiru odjeće, makeupa te naravno u frizurama. Naravno ovaj stil može se nositi na različite načine, potpuno klasično, ali ga se isto tako može i modernizirati odvažnim bojama. Na koju ćete se varijantu odlučiti ovisi o prigodi, i odabiru odjeće. Frizura je tu da vašem odabiru pruži dodatni seksepil i ženstvenost. Ako se odlučite za klasičnu, elegantnu varijantu, taj će stil biti nepogrešiv za večernji izlazak. No ono što je izvrsno kod ove frizure jest što je možete „isfurati" i uz odjeću koja je mladenačka i in, poput kožne jakne, „krpica" sa zakovicama i postići rock šik glamur.

Glamurozne valove koji su glavno obilježje ove frizure prepoznatljiv su zaštitni znak holivudskih diva poput Veronice Lake i Ave Gardner koje su popularizirale ove frizuru na filmskom platnu. Kako je njihova ljepota bezvremenska, tako je i njihova frizura ušla u anale frizura. Ono što će razveselite mnoge jest da je ovakvu frizuru moguće napraviti i kod kuće, naravno uz malo prilagodbe. Ovisno o tipu vaše kose postojanost frizure bit će 3 do 5 sati, na što utječe koliko je vaša kosa gusta i debela, ali isto tako i vremenske prilike i aktivnosti koje planirate taj dan. Dakle ako ste frizuru napravili za večernji izlazak ona će biti postojana čitavu večer.

jennifer lopez i jessica alba
  Jennifer Lopez i Jessica Alba

amanda seyfried
  Amanda Seyfried
rachel weisz i jessica chastain
   Raichel Weisz i Jessica Chastain

Kako krenuti s transformacijom u divu?

Ovisno o prirodnoj teksturi vaše kose možete početi s osiguravanjem volumena ključnim za ovu frizuru. Prvi korak za postizanje volumena jest styling proizvod za volumen kao što je Volume Lift pjena u spreju za podizanje korijena kose. Nakon toga možete krenuti na valove. Jedan od načina na koji ih možete postići jest pomoću figara ili vrućih uvijača. Ako imate gustu i debelu kosu, savjetujem da je dan prije operete. Ako koristite vruće uvijače jednostavno ih namjestite i pričekajte da se ohlade. Ako radite s figarom prvo podijelite kosu u 4 dijela i nakon toga započnite kovrčanje od sredine uha, sve u istom smjeru. Svaki pramen pokupite u rolu i pričvrstite uz vlasište dok se uvijači ne ohlade. Nakon što ste uvili cijelu kosu učvrstite s Infinium Strong lakom za kosu, koji je izrazito suh, ugodnog mirisa i omogućit će vam lakše raščešljavanje bez da poremetite valove u kosi. Čitavo vrijeme dok čekate da se uvijači ohlade imat ćete vremena za šminkanje. Nakon toga uzmite češalj ili polučetku. Rukom pridržite kosu nakon što ste uklonili preostale uvijače ili ukosnice. Nježno je raščešljavajte držeći svaki valoviti pramen u svojoj ruci. Kada postignete točno ono što želite upotrijebite Infinium Extreme lak za kosu za izrazito jako učvršćivanje. Ne dirajte kosu nakon što ste nanijeli lak.

Način na koji ćete završiti frizuru ovisi o vama. Ako želite biti tradicionalni, pokupite kosu s jedne strane i stavite je iza uha, a kovrče neka padaju duž suprotnog ramena. Odaberite stranu koja vam više odgovara. Za završni glamurozni efekt i blistav sjaj začinite frizuru s Gloss Control sprejem za sjaj i prirodno učvršćivanje. Naravno nije nužno da prebacite kosu na jednu stranu, možete ostaviti kovrče da nehajno padaju preko oba ramena i naglasiti na taj način svoju spontanost.

Dakle izaberite završni učinak koji vam najbolje odgovara taj dan, a bez obzira na odabir, diva u vama sigurno će se probuditi.

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
loreal professionnel

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.