Često mijenjamo razdjeljke jer, posebno za žene koje njeguju svoju dugu kosu, mijenjanje razdjeljka je savršena promjena koju mogu često raditi i izgledati drugačije. Razdjeljak na stranu nam može dati volumen kose. Različiti tonovi boja kose mogu naglasiti ili ublažiti razdjeljak, tamnije i jednolične boje kose smanjuju primjetnost razdjeljka, a svjetlije boje koje se prelijevaju u pramenove mogu naglasiti razdjeljak

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

U prošlosti, točnije u 20-ima, moralo se paziti na koju stranu se nosi. Postojali su muški i ženski razdjeljci. Muškarci su ih nosili na lijevoj, a žene na desnoj strani. Danas ne vodimo računa o tome koja je prava strana, već gledamo kako nam obliku lica više pristaje i kako kosa izgleda najglamuroznije. Često također mijenjamo razdjeljke, jer za žene koje njeguju svoju dugu kosu, mijenjanje razdjeljka je savršena promjena koju mogu često raditi. Razdjeljak na stranu nam može dati volumen kose. Različiti tonovi boja kose mogu naglasiti ili ublažiti razdjeljak, tamnije i jednolične boje kose smanjuju primjetnost razdjeljka, a svjetlije boje koje se prelijevaju u pramenove mogu naglasiti razdjeljak.

Kada govorimo o razdjeljku na stranu, on savršeno pristaje svim oblicima lica i dužinama kose. Također može sakriti mane i naglasiti vrline, pa tako okrugla i četvrtasta lica djeluju užima i izduženima. Može se reći da pomoću razdjeljka radimo „contouring" koje možemo vidjeti po make up-u i u zadnje vrijeme sve više u novim tehnikama bojanja iz L'Oréal Professionnela.

razdjeljak na sredinu 

Ljubitelji razdjeljka na sredinu ipak bi trebali malo pripaziti. Razdjeljak na sredinu također pristaje svim oblicima lica i može izdužiti lice, ali ovisi na koji tip kose i frizure ga nosite. Ako imate ovalno ili četvrtasto lice, a želite razdjeljak na sredinu, savjetujem da ravno osušite kosu kako biste izdužili lice. Ako imate duguljasti oblik lica i želite nositi razdjeljak na sredinu onda napravite više volumena kod stylinga, tako da vam šiške lagano idu od lica s volumenom u ostatku kose. Prirodno kovrčavoj kosi, razdjeljak na sredinu se nikako ne preporučuje jer će još više zaokružiti i sakriti lice.

razdjeljak na stranu

razdjeljak na stranu

U zadnje vrijeme popularniji je duboki razdjeljak na stranu. Idealan je za tanku kosu jer stvara dojam većeg volumena kose i glamuroznije frizure. Nosiv je na dugoj i na kratkoj frizuri te pristaje svim oblicima lica. Međutim, ovakav tip stylinga s dužim šiškama smanjuje obujam lica. Ako ga ipak nosite, savjetujemo vam da šiške nosite od lica. Ovaj razdjeljak je idealan jer može skrenuti pažnju s nepravilnosti lica.

razdjeljak na stranu

Duboki razdjeljak na stranu može biti neprimjetan, ali kako? Ako imate kratku kosu i ne volite da se razdjeljak vidi, onda ćete svoje šiške začešljati na stranu, a ostatak kose na gornjem dijelu glave (potkova) pomoću prstiju počešljati prema naprijed kako biste ga sakrili. Možete ga nositi kao „Wet look" (mokri izgled), ali u tom slučaju savjetujemo da kosa bude više začešljana prema nazad kako bi izgledala kao da ste upravo izašli iz mora. Pribor koji je potreban za stvaranje neprimjetnog razdjeljka je češalj s tankim dugačkim zupcem - s njim ćete pravilno i precizno odijeliti stazu upravo onako kako želite. Styling proizvode za ove lookove možete potražiti u svom L'Oréal Professionnel salonu. Važno je da se vi osjećate udobno i glamurozno s razdjeljkom bez obzira na koju ga stranu nosili.

Za Wet look Vam savjetujemo EXTREME SPLASH by Wet Domination Tehni.Art.

Za zaglađenu ravnu kosu preporučujemo SLEEK & SWING by Dual Stylers Tehni.Art.

Za glamurozne valove sa volumenom SIREN WAVES by Hollywood Waves Tehni.Art.

Za messy look CRÉPAGE DE CHINGNON by Wild stylers Tehni.Art.

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
l'oreal professionnel logo

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.