U doba sveopće digitalizacije, trendovi u svim sferama mijenjaju se brže nego prije. Tako se u zadnje vrijeme na društvenim mrežama mogao primijetiti sve veći broj žena koje stavljaju svoje slike sa „srebrnom kosom" pod hashtagom #grannyhair – "kosa bakice"

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

Trend nije vidljiv samo na društvenim mrežama već su mu pokleknule i brojne zvijezde kao što su Lady Gaga, Rihanna i Cara Delevingne.

Ovaj trend može biti kao naručen za one koji su već počeli sijediti, međutim za one bez sijedih koji žele postići ovaj look proces nije jednostavan. Prije nego se odlučite na ovakvu promjenu, razmotrite svoje opcije i ne zaboravite da je pri odabiru boje kose izrazito bitan ton vaše kože, idealan je hladni ton kože. Ako vam se trend uistinu sviđa, možete se odlučiti za blažu verziju, kao što su srebrni pramenovi. Isto tako važan je i odabir frizure, budući s ovom bojom kose možete postići potpuno drugačiji učinak i izgledati zapušteno.

Sam proces postizanja sijede kose nije nimalo jednostavan i zahtjeva dekoloraciju, stoga je izrazito važno da rezultate ne pokušavate postići kod kuće nego se prepustite stručnim rukama frizera. Kako bi postigao „srebrnu nijansu" frizer mora skinuti postojeću boju, odnosno sav pigment iz vaše kose, što je izrazito komplicirano, pogotovo na kosi koja ima crveni ili zlatni pigment. Dekoloracija isušuje kosu i može je oštetiti, zato je ključno kosu njegovati proizvodima koji će joj omogućiti hidratizaciju i obnavljanje.

granny hair 

Savršeni proizvodi za dekoloraciju, kako bi se maksimalno očuvala kvaliteta kose, su proizvodi iz Blond Studio linije dekoloranata. U toj liniji su proizvodi koji će vam pomoći postići upravo look koji želite, linija koja je kreirana kako bi inspirirala frizere i olakšala posvjetljivanje kose na različitim visinama tona. No, dekoloranti vam sami ne mogu dati naglašeni sijedi refleks, potrebno je nakon dekoloracije staviti odgovarajuću nijansu ton na ton Dia Light boje kako biste imali ljepšu i kvalitetniju nijansu. Svi ovi proizvodi dostupni su isključivo kao usluga u frizerskom salonu.

granny hair

Kod srebrne kose često izbija žuti pigment, zato moramo koristiti proizvode koji će omogućiti postojanost boje kao što su proizvodi iz linije Série Expert, Silver šampon i Vitamino Color A.Ox njega ili maska, ovisno o potrebama vaše kose.

Ako je ovaj trend nešto o čemu ste sanjali, onda ga isprobajte, međutim nikako ne eksperimentirajte kod kuće nego pitajte svog frizera za profesionalni tretman i proizvode koji će osigurati da se kosa u procesu ne ošteti. Ako je pak to nešto što biste nosili kratko, preporučam da se ipak odlučite za neku blažu verziju, pogotovo u ovim ljetnim mjesecima kada sunce i more dovode do bržeg ispiranja boje.

Uživajte u svojoj boji kose, kakvu god odaberete, ali ne zaboravite da svojoj kosi morate pružiti odgovarajuću njegu jer nijedna boja neće lijepo izgledati na kosi koja je oštećena.

granny hair

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
loreal professionnel logo

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.