Šiške kakve je nosila slavna francuska glumica Brigitte Bardot, tzv. curtain ili zavjesa šiške - ove sezone vraćaju se u modu na velika vrata. Na prekrasan način uokviruju lice, bez strogosti, daju cijelom looku ležerni dodir francuskog šika i beskrajno su ženstvene, s laganim retro prizvukom

bardot curtain siske

Ako želite promijeniti stil frizure, dati svom izgledu dodir francuskog šarma i ležernosti, a ne biste kratili kosu ili mijenjali boju, odrežite šiške, i to u retro Bardot stilu! Šiške po kojima je poznata slavna francuska glumica Brigitte Bardot, neprikosnovena modna i stilska ikona, sada su opet u modi. To su šiške koje idu u "A" ili tzv curtain - "zavjesa šiške" - pravi hit ovoga proljeća i ljeta.

Savršeno pristaju uz visoki rep ili top knot punđu na vrhu glave. Ove šiške su kraće u sredini, a duže prema stranama lica. Trebale bi biti stanjene na čelu te dosezati do ispod ili iznad obrva. Ovisno o želji klijentice, naravno. Prema krajevima sežu do jagodičnih kostiju.

bardot curtain siske

Bardot šiške super pristaju na duguljasto lice. Na četvrtasto dobro pristaju malo kraće šiške koje su začešljane na jednu stranu, a za okruglo lice su svakako duge šiške koje će ga dodatno malo izdužiti... Sve one mogu biti oblikovane u curtain stilu.

bardot curtain siske

Ako niste skupili dovoljno hrabrosti odrezati šiške, a željeli biste vidjeti kako vam pristaju, uvijek možete isprobati "lažne šiške". Sve što trebate su ukosnice, gumica za kosu, češalj, pegla za kosu i lak za završno učvršćivanje frizure. Začešljate kosu u visoki rep, jedan dio repa počešljate prema čelu i fiksirate ga ukosnicama kako vam pristaje, jer upravo taj dio glumi "lažne šiške". Kada ga namjestite prođete šiške peglom za kosu da lijepše padaju prema čelu, a ostatak repa zamotajte oko gumice u punđu i učvrstite ukosnicama za kosu. Zatim sve posprejajte lakom i imate novu frizuru koja će vas oduševiti.

elf hair salon

Kako u salonu realizirati najnovije trendove frizura i boja kose, savjetuju vam Jelena, Željka i Keti, iz salona Elf Hair

Elf Hair salon
Vrbik 33d
Zagreb
Mob: 098-788-713
Tel: 01/309-7426

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.