Uskoro nam se bliži vrijeme darivanja, neki ga s veseljem očekuju, a neki bi taj period najradije prespavali. Jasno, različiti smo i postoje različiti pogledi na mnoge stvari oko nas, pa tako i na blagdansko darivanje. Sami donosimo odluku hoćemo li pridodati važnost nečemu i hoće li to za nas imati smisao ili ne. Ipak, u nekim stvarima smo svi jednaki – koliko god da je lijepo primiti poklon, ona istinska radost krije se u trenutku kada darujemo druge, zar ne?

avon kolumna maria santini

Malo sam razmišljala o tome što dovodi do toga da zaista uživamo u darivanju i imam li u okolini osobe koje se istinski tome vesele te, naposljetku, kako bih sebe "kategorizirala" kada je u pitanju darivanje drugih? Zaključak je sljedeći. Budući da nikada ne možemo biti apsolutno sigurni kako će primatelj poklona reagirati na ono što mu darujemo, možemo se maksimalno potruditi oko poklona kako bismo povećali šanse da osoba bude zadovoljna - sve ostalo je izvan naše kontrole.

avon kolumna maria santini

Zato, ako već ne možemo kontrolirati ishod (hoće li se nekome svidjeti naš poklon), ono što je svakako u našoj moći jest kako ćemo se mi osjećati i ponašati dok pripremamo poklone. Poanta je da se ne opterećujemo time što bismo trebali kupiti, što će drugi kupiti, već imali li u tom mom poklonu mene, moje osobnosti, moje ŽELJE DA SE JOŠ VIŠE PRIBLIŽIM OSOBI koju darujem. Rekla bih da je ključ u autentičnosti! 

avon kolumna maria santini

Zato ove blagdane pokloni prvenstveno svoju autentičnost, u odnosu s drugima, na poslu, u obitelji... Otpusti sve one ideje o tome tko bi trebala biti i budi ono tko uistinu jesi. Ako smatraš da je to lakše reći nego učiniti, započni prakticiranje upravo uz pomoć darivanja. Bilo da kreiraš poklone sama ili se odlučiš za već unaprijed pripremljene setove poput Avonovih, pokušaj dati osobni pečat. Bilo da se radi o najjednostavnijoj poruci u kojoj prijateljicu podsjećaš na vaš prvi susret ili čokoladici za koju znaš da obožava tvoja kolegica, naizgled još jedan poklon u nizu dobit će sasvim drugu dimenziju!

avon kolumna maria santini

Najveći poklon koji možemo dati sebi (ali i drugima) jest biti svoja.

avon kolumna maria santini

Piše: Maria Santini; Avonova Beauty trenerica, magistra psihologije

www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.