Parfemski stručnjaci ističu da ljeti jaki voćni mirisi mogu ostaviti zadah prezrelog tropskog voća, a određene vodenaste note miris krastavaca. Idelano za jutarnji boravak na tržnici, ali ne i za večernje piće s prijateljima, zar ne?

zena_parfemU želji da ne budemo jedni od onih od kojih se svi decentno udaljavaju zbog neugodnih mirisa koji se šire ispod pazuha, dezodoranse ponekad špricamo, rolamo i mažemo nemilice. A nakon što neke mirise neutraliziramo, padne i koja kapljica omiljenog parfema.

Sve u svemu, u takvoj strategiji nema ništa loše, ako pri tome ne pretjerate, i ako vaš miris nije bogato začinjen, kako bi zagrijavo hladne zimske večeri. Njime ćete možda nekoga onesvijestiti, ali ne zbog neodoljive seksualnosti, već zbog neprimjerene napadnosti.

Veliki broj parfema ima svoje ljetne ili eau fraiche varijante koji su puno "lakšeg" mirisa i bez alkohola. Alkohol, kao nosilac osnovnog miomirisa, nanešen na osjetljivu kožu i u kombinaciji s vrućinom, losionima za sunce i različitim napitcima, može kožu isušiti i iziritirati.

Pojačano znojenje, bilo od sunca ili sporta, otvara pore što bi moglo dovesti do bolnog osipa ili mrlja na mjestima gdje je koža u dodiru s alkoholom iz parfema.

Parfemske verzije bez alkohola ne samo da uklanjaju ovaj problem već i ugodno hlade kožu. Jednako mirisan efekt postići ćete i parfimiranim losionom ili mlijekom za tijelo čime ćete izbjeći intenzivnost, dok će miris biti ravnomjerno nanesen po čitavom tijelu.

Ekstremna vrućina može poremetiti ravnotežu sastojaka parfema što utječe na promjenu mirisa te ga čak može u potpunosti ukloniti.

Eksperti za parfeme ističu da jaki voćni mirisi mogu ostaviti zadah prezrelog tropskog voća, a određene vodenaste note miris krastavaca. Idelano za jutarnji boravak na tržnici, ali ne i za večernje piće s prijateljima, zar ne? Parfem ne mora biti na koži da bi vrućina utjecala na njega. Sunčevo svjetlo može kroz bočicu loše djelovati na miris zbog čega je preporučljivo bočice s mirisnom tekućinom držati na mračnom i hladnom mjestu te po mogućnosti u originalnoj ambalaži. Uz ovih nekoliko savjeta, želimo vam ugodno i mirisno ljeto!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.