Većina žena želi izgledati prirodno, a ne našminkano pa se iz tog razloga uopće ne šminka za posao. Pitanje je kako se našminkati da ne izgledate previše napadno, već da istaknete svoju prirodnu ljepotu?! Evo nekoliko vrlo korisnih savjeta

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks by Irena Gojić

Jedan od izazova za mnoge  žene je kako odabrati pravu šminku za posao i poslovne sastanke. Najvažnije je ponašati se i izgledati profesionalno, to naravno isključuje da se za posao našminkate npr. svjetlucavim eye linerom. Većina žena želi izgledati prirodno, a ne našminkano pa se iz tog razloga uopće ne šminka za posao. Pitanje je kako se našminkati da ne izgledate previše napadno već da istaknete svoju prirodnu ljepotu?! Evo nekoliko vrlo korisnih savjeta za sve nas, za one trenutke kada se trebate urediti za posao, školu ili jednostavno za situacije u kojima želite izgledati prirodno i svježe.

Dajte svježinu tenu...

Na lice svakako nanesite odgovarajuću hidratantnu kremu i na nju lagani hidratantni tekući puder koji će izjednačiti ten. Ne pretjerujte s količinom tekućeg pudera ili podloge, vrlo malo dobro razmažite. Nepravilnosti na licu ne pokušavajte prekriti tekućim puderom već za to koristite korektor. Sve fiksirajte transparentnim puderom u kamenu ili prahu koji nanesite velikom četkom u minimalnim količinama na cijelo lice.

šminka za posao, foto chanel

Neutralna sjajila za oči

Ukoliko nemate vremena šminkati oči, nanesite bar neko neutralno sjenilo zemljane nijanse, breskvasto ili roskasto na cijeli kapak do pregiba oka. Ako pak volite šminkati oči, izbjegavajte tamni smokey eyes ili eye liner nanesen u debeloj crti i jako izvučen. Volite li smokey, odaberite nježniju boju,  eye liner također možete koristiti, ali ga nanesite tanko i nježno do vanjskog kuta oka. Izbjegavajte jako sedefasta i šljokičasta sjenila. Maskara je obavezna bar u jednom sloju, bez nje se ne izlazi na posao ili poslovni sastanak.

Rumenilo za zdravi look

Rumenilo je također obavezno, u maloj količini na jagodice tamo gdje se prirodno zarumenite. Bez rumenila biste izgledali suviše blijedo, a želite izgledati svježe, prirodno i odmorno. Koristite prirodne boje poput nježno koraljne, breskvaste ili roskaste nijanse.

Nježna nijansa na usnama

Većina žena za posao koristi sjajilo i to je izvrsno, možete koristiti bezbojno, neke nježne nijanse ili ono u boji koje osobno više volim, jer na usnama djeluje prirodno i transparentno, a opet daje sjaj i svježinu. Jedina mana sjajila je da brzo nestane s usana. Da bi vam se duže zadržalo, nanesite na usne tekući puder i malo pudera u kamenu. Iscrtajte i ispunite cijele usne olovkom za usne neutralne boje te na to nanesite sjajilo. Ono će se puno duže zadržati na usnama. Za posao i poslovne sastanke ne koristimo pravi jako crveni ruž, transparentna sjajila crvene boje da!

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.