Ljetna neujednačenost tena i tamne mrljice na vašoj koži najčešće su uzrokovane hiperpigmentacijom. Sunce kao vanjski faktor djeluje na rad melanocita, uslijed čega dolazi do neujednačenog tena i povećanog stvaranja melanina koji se akumulira u epidermisu kože, što uzrokuje glatke smeđe mrljice različitog promjera na licu i dekolteu. Kako tome doskočiti kada se već pojave?

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Pri prvim znakovima hiperpigmentacije na koži najbolji savjet je da izbjegavate sunce. No ako baš obožavate sunce kao ja, pobrinite se da zaštitite lice na sve moguće načine. Odaberite dobru kremu sa visokim zaštitnim faktorom koju tijekom ljetnih mjeseci koristite kao dnevnu kremu svaki dan. Dermatolozi imaju različita mišljenja o visini zaštite, jedni kažu da je dovoljan zaštitni faktor 30, drugi tvrde da mora biti 50+. To morate sami odlučiti.

Boravite li na plaži, svakako zaštite lice nekim lijepim šeširom jer ono ne smije direktno biti izloženo suncu. Niste li  proteklih godina lice pravilno štitili od sunca, tamne mrljice su se vjerojatno već pojavile. Zimi se povuku, a ljeti isplivaju na površinu kože. Naravno da vam to smeta jer biste htjeli lijepu, ujednačeno preplanulu kožu lica  i tijela.

Magični adut - korektor boje lavande 

Za prekrivanje tamnih mrljice na koži trebat će vam korektor u boji lavande. Postupak prekrivanja tamnih mrljica će vam se možda činiti kompliciranim, ali probajte jer je rezultat fenomenalan. Svakako na lice nanesite kremu i pričekajte da se upije. Četkicom za korektor uzmite malo lavanda korektora, utapkajte ga na mrljice te malo izvan da izbjegnete oštar prijelaz. Pritom izbjegavajte primjenu previše korektora, ne pretjerujte, koristite sve u minimalnim količinama.                                                                                     

ujednačen ten, žensko lice

Nakon toga nanesite svoj tekući puder na način da ne trljate puno po mjestima gdje ste nanijeli lavanda korektor jer ćete ga obrisati, znači na korektor pažljivo utapkate, a na ostatak lica nanesete uobičajeno.  Pričekajte dvije minute pa ponovo četkicom za korektor nanesite svoj uobičajeni korektor koji malo pomiješajte sa onim u boji lavande te lagano utapkajte na tamnija mjesta ukoliko vam se čini da nisu izjednačena sa tenom. Završite bronzerom u boji koja odgovara vašem tenu, nanoseći ga velikom četkom po cijelom licu s naglaskom na jagodice, čelo, nos i bradu.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.