Mirisi parfemske kuće PRO FVMVM ROMA toliko su upečatljivi, prepoznatljivi i karakterni da ćete ih teško zaboraviti, a budući da imaju vrlo visoku koncentraciju sastojaka - do 43%, ostavljaju snažan i trajan miris na koži

pro fumum roma„Umjetnici pričaju priče svojim stihovima, glazbom, slikama... Mi ćemo vam ispričati priču mirisima. Naša je želja i nada da ćemo vam uspješno prenijeti osjećaje i asocijacije, probuditi maštu i odvesti vas u neku sasvim drugu dimenziju. Mi ne stvaramo parfeme, već stvaramo mirise, mirise koji bude sjećanja na neki trenutak u prošlosti, djetinjstvo, omiljeno mjesto, zaspalu emociju ili proživljenu avanturu...", rekao je nadahnuto Felice Durante na početku predstavljanja parfemske kuće PRO FVMVM ROMA u zagrebačkoj niche parfumeriji Institut Parfumeur Flores.

Felice i Maria Durante, koji su u Zagreb stigli na poziv direktora Floresa Ivana Lozića, jedni su od najvećih europskih parfemskih noseva te, uz Giuseppea i Luciana Durantea, vlasnici kultne parfemske kuće PRO FVMVM ROMA.

Ta talijanska obiteljska tvrtka u današnjem je obliku nastala 1996., ali svoje korijene vuče iz ranih 50-ih godina prošloga stoljeća kada se obitelj Durante, iz malog gradića južne Italije Sant'Elena Sannita, preselila u Rim i otvorila dućan s luksuznim proizvodima za osobnu njegu. Ubrzo, zbog specifičnog načina proizvodnje kozmetike, obitelj Durante postala je jedna od najpoznatijih u proizvodnji luksuznih proizvoda za njegu u Italiji. 

Krajem prošloga stoljeća, tvrtka je s roditelja prešla na djecu, pa su braća Felice, Luciano, Giuseppe i sestra Maria, pokrenuli ekskluzivni parfemski koncept objedinjen u nazivu PRO FVMVM ROMA. Riječ je o jedinstvenom konceptu, koji se ne povodi za vodećim trendovima u parfemskoj industriji, već počiva na samosvojnoj i osebujnoj filozofiji da je miris vrlo snažna poruka, inspirativna asocijacija i upečatljiv način komunikacije. 

Poput Proustovih kolačića

felice i maria durante„Ponekad je miris puno upečatljivije i snažnije iskustvo od fotografije ili slike. Miris je vrlo često okidač niza asocijacija, osjećaja, želja... Sjetite se samo Prousta i njegovih malih madeleinea - kolike su divne stranice romana inspirirane tim divnim mirisom kolačića iz njegova djetinjstva.", ističe Felice Durante. 

Doista, mirisi parfemske kuće PRO FVMVM ROMA, toliko su upečatljivi, prepoznatljivi i karakterni da ćete ih teško zaboraviti, a budući da imaju vrlo visoku koncentraciju sastojaka - do 43%, ostavljaju snažan i trajan miris na koži, razvijajući se do svoje punine unutar 30 minuta od nanošenja. Mirisi imaju kompleksnu strukturu, a njihove se note naizmjenično otpuštaju s kože. 

22 veličanstvena

PRO FVMVM ROMA do danas je lansirala 22 mirisa (parfumeri Durante uvijek govore o mirisima, nikada o parfemima), od kojih svaki nosi posebnu priču i posebnu složenu kombinaciju sastojaka. Jedan od najnosivijih i klijentima najomiljenijih mirisa je ACQVA DI SALE - prekrasna olfaktivna igra mirte, cedrovine i morskih algi. Inspirirana je putovanjem iz Toskane prema Sardiniji, a evocira dokone sunčane dane ljetnoga odmora, uz more. U sekundi vas vodi na putovanje sunčanom plažom, uz nježan povjetarac i mediteranske arome u zraku. 

felice durante prezentacijaSpomenut ćemo, dakako, i nevjerojatno senzualan i erotičan miris ACQVA E ZUCCHERO, koji vas pretvara u poželjan kolačić, neodoljiv i slastan. Njime dominiraju note crvenog bobičastog voća, narančina cvijeta i vanilije. Opijeni njegovom prekrasnom aromom, rado biste zagrizli sami sebe, a zamislite koliko ste onda privlačni drugima. ACQVA E ZUCCHERO pravi je gurmanski parfem, slavlje hedonizma i erotičnosti, idealan za zavođenje i privlačenje pozornosti. 

U toj divnoj i raznolikoj paleti moćnih mirisa, pažnju nam je, prvenstveno zbog svoga upečatljivog imena, privukao i VICTRIX, miris inspiriran antičkim Rimom, njegovom slavom i velebnošću. Felice Durante istaknuo je kako je VICTRIX nastao kao hommage snazi staroga Rima i njegovih velikih ratnika, moćnika i političara. Inspiracija je bio stari vlažni antički mramor s rimske Vie Appie, čiji miris možete uloviti kroz lovor, papar, korijander i vlažno drvo. Na koži ostavlja vrlo moćan trag, ali ga savjetujemo samo odvažnima, jer je specifičan i strog. 

Upoznavanje s kolekcijom mirisa PRO FVMVM ROMA nezaboravno je iskustvo i olfaktivna avantura koja doista budi slatke skrivene maštarije. Mirisi koje nanesete na kožu, usprkos svojoj mirisnoj upečatljivosti, vrlo su nježni za vašu kožu jer sadrže prirodna eterična ulja. Kožu ne ostavljaju, poput mnogih komercijalnih parfema, suhom od prevelikog postotka alkohola. Jednom kada probate mirisne delicije ove parfemske kuće, teško da ćete se zadovoljiti bilo čime što nije na istoj razini. Vrlo profinjenoj i dojmljivoj.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.