Uklanjanje šminke nije samo čin ukljanjanja nečistoća: ono je važan put do predivne i zdrave kože. Čišćenje lica nije samo jedan usputan zadatak koji morate obaviti. Ono je esencijalan, temeljni ritual u njezi kože lica. Svaki tip kože, bila ona osjetljiva, suha, mješovita ili masna, ima svoj idealan proizvod koji će osloboditi njezinu ljepotu. Zato, nikako nemojte ići u krevet sa šminkom i ostacima nečistoće od cijelog dana. Također, jutro započnite čišćenjem prije temeljne njege

skidanje šminke

Tehnike uklanjanja šminke put su do prekrasne kože. Ritual čišćenja lica sastoji se od odstranjivanja nečistoća. Ovaj korak omogućuje koži da diše i bude funkcionalna. To je prvi korak njege kože: korak koji priprema kožu za hidrataciju, ponovno uspostavlja njezin ekosistem i tako otkriva svu njezinu ljepotu.

Uklanjanje šminke trebalo bi odstraniti fiziološke nečistoće koje koža sama proizvodi (višak sebuma, znoj, nagomilane mrtve stanice) te nečistoće povezane s našim stilom života (tragove zagađenja, šminku i eventualno zaostali sloj kreme). No, ono treba očuvati komponente normalno prisutne u gornjim slojevima kože koji su nužni za fiziološku pH ravnotežu, zaštitnu funkciju i optimalan sloj hidratacije.

Neodgovarajuće i preagresivno ukljanjanje šminke mijenja prirodnu pH ravnotežu kože

Pretjerano rastvaranje lipida kože bez sastojaka koji ih nadomještaju može dovesti do promjene njezine zaštitne funkcije te do neugodnog osjećaja zatezanja, crvenila i dehidracije. Ukoliko, pak, uklanjanje šminke nije dovoljno učinkovito, dovodi do mogućnosti da zaostali sebum i šminka oksidiraju te postanu iritacija za kožu.

Čišćenje suhe i osjetljive kože

Na osjetljivoj i suhoj koži nalazimo crvenilo koje može i ne mora biti popraćeno osjećajem peckanja. Ona lako dehidrira, što pojačava njezinu krhkost i dovodi do osjećaja zatezanja. Koža je puna crvenila. Vanjski i unutarnji učinci stimulans su koji može narušiti vrlo osjetljivu ravnotežu takve kože. Iako je bitno, čišćenje lica također može predstavljati oblik agresije ukoliko su proizvodi koji se koriste prejaki ili pak nisu dovoljno učinkoviti jer to iziskuje dodatno trljanje ili pak ostavlja slojeve na koži koji mogu iritirati.

Čišćenje normalne i mješovite do masne kože

Kod normalne i mješovite kože T-zona je često sjajna i proširenih pora, dok je koža na obrazima i jagodicama ujednačenija. Kod ovakve kože, čišćenje mora biti dnevni ritual, a poželjno je lice čistiti čak i dvaputa dnevno. Time se uklanja šminka, ali i nečistoće koje se gomilaju na površini i grubim dijelovima kože. Čišćenje lica smanjit će stvaranje nepravilnosti, no bitno je također ne koristiti preagresivna sredstva jer će to potaknuti dodatnu proizvodnju sebuma.

Femina.hr preporuka:

l'oreal paris skin perfection i ideal fresh

l'oreal pars ideal fresh

Za suhu i osjetljivu kožu: L'Oreal Paris kreirao je Skin Perfection micelarnu otopinu koja je pogodna čak i za osjetljivu kožu. Micelarna otopina ima specijalnu osobinu povezivanja micela (nježne supstance) s vodenom otopinom. Skin Perfection micelarna otopina minimalistička je hipoalergena formula koja sadrži nježne agense koji rastvaraju nečistoće kako bi savršeno uklonili šminku bez potrebe za trljanjem ili ispiranjem. Otkrijte uklanjanje šminke s potpunom tolerancijom prema koži. Formula bez parfema i bez alkohola, dermatoloŠki i oftalmološki testirana.

Za normalnu i mješovitu kožu: L'Oreal Paris kreirao je Ideal Fresh liniju - čine je mlijeko, tonik i maramice za uklanjanje šminke. Ako pak tražite učinkovit, a blagi odstranjivač šminke s očiju i usana, tu je dvofazni L'Oréal Paris odstranjivač šminke koji će ukloniti čak i vodootpornu šminku.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.