Gubitak kose problem je s kojim se mnogi bore. Normalan broj vlasi koje ispadnu tijekom jednog dana kreće se od 80 do 100. Taj broj se tijekom kraćeg perioda može i povećati bez da se smatra nepovratnim gubitkom kose (može ga uzrokovati stres, promjene godišnjih doba.) Ovaj problem dodatno je pojačan u jesensko vrijeme kada možemo primijetiti da nam kosa pojačano ispada

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

Gubitak kose je fenomen koji zahvaća i muškarce i žene. Gotovo 52% žena i 76% muškaraca tvrdi da pati od gubitka kose. (1) Uzroci gubitka kose još uvijek su nepoznati, ali laboratoriji L'Oréal otkrili su određene fenomene povezane s gubitkom kose te su demonstrirali dva osnovna faktora koja karakteriziraju gubitak kose na razini folikule vlasi:

- prevelika količina kolagena, povezana s oslabljenom mikro cirkulacijom, akumulira se i stvrdnjava veze između folikula. Ovo stvrdnjavanje usporava razvoj folikula tijekom anagene faze. Korijen je na taj način previše pritisnut i folikula ne može dobro prianjati uz vlasište.

- zbog slabijeg usidravanja kose, korijen ne dobiva sastojke koji su mu potrebni. Vlakno gubi svoju snagu i postaje tanko. Ciklus za ciklusom, folikula ima sve manje i manje mjesta u kojem se može razvijati prije nego je izbačena iz korijena. (2)

S obzirom da se gubitak kose povezuje sa starenjem ovaj fenomen ima i psihološki učinak: dokazano je da ljudi koji pate od alopecije pokazuju manjak samopouzdanja.

Jedan od načina kako se boriti s ispadanjem kose svakako su tretmani poput L'Oréal Professionnel Aminexil Advanced, kojeg možemo nazvati i naprednim programom protiv ispadanja kose dvostrukog djelovanja. Zahvaljujući dvostrukoj akciji jačanja veznog tkiva AMINEXIL produžuje životni vijek vlasi počevši od faze rasta. Aminexil je molekula dvostrukog djelovanja, čije je djelovanje optimizirano derivatom Omega-6, čime ovaj program protiv djelovanja ima dosad neviđene rezultat:

ispadanje kose, l'oreal aminexil

1) AMINEXIL: potiče usidravanje kose u vlasište

2) OMEGA-G NUTRI KOMPLEKS: stimulira aktivnost vlasišta

Osim tretmana svakako bismo preporučili i redovno hranjenje i čišćenje vlasišta posebno dizajniranim šamponima kao što je Density Advanced – ovaj šampon stimulira aktivnost kod korijena i pruža kosi snagu i gustoću.

Vaš frizer sigurno će Vam savjetovati da što redovitije perete kosu upravo kako biste vlasište očistili i pripremili za njegu s ampulama. U salonima možete zatražiti i masažu vlasišta čime ćete potaknuti mikrocirkulaciju neophodnu za zdravlje kože vlasišta.

ispadanje kose, l'oreal aminexil

Ako ste pobornica zavezane kose i često je nosite u repu ili pletenici , to može biti jedan od uzročnika ispadanja, stoga pustite kosu da „diše". Jer kao i priroda tako i kosa ima svoja raspoloženja pa tako najčešće u jesen ispada i neprimjetno raste nova kojoj treba poticaj rasta, što možemo postići s odgovarajućim proizvodima .

Zato ne zaboravite povremeno raspustiti svoje uvojke, nježno čistiti vlasište te kada primijetite problem posegnuti i za rješenjem u vidu tretmana kako bi problem ispadanja smanjili što je više moguće i svojoj kosi pružili ljepotu i gustoću.

1. Izvor: Health and Beauty Panel – IPSOS 2003 – test proveden u Europi na 30.000 ljudi
2. Williamson D., Gonzalez M., Finlay Ay. The effect of hair loss on quality of life. J Eur Acad DermatolVenereol. 2000 Mar, 15(2): 137 - 9 

 

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
l'oreal professionnel

 


Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.