S obzirom na tako slavan status prethodnika, postavlja se pitanje – može li se nova verzija parfema L'Erbolario Iris, kreirana u sklopu ovogodišnje zlatne blagdanske kolekcije Bouquet D'Oro (Golden Bouquet/Zlatni buket) – nositi s kultnim prethodnikom ili ga čak nadmašiti? Dakle, ovoga tjedna pričamo o novom L'Erbolario parfemu – Bouquet D'Oro/Golden Bouquet – koji je na neki način zapravo reinterpretirani Iris za novo doba

lerbolario golden bouquet

Prošlog tjedna pisala sam vam o kultnom parfemu L'Erbolario Iris i ostala totalno oduševljena i iznenađena vašim prekrasnim i nepreglednim reakcijama – u komentarima ispod recenzije, na društvenim mrežama i u privatnoj komunikaciji – toliko vas je s ljubavlju i nevjerojatnim poznavanjem komentiralo L'Erbolario Iris – talijanski parfemski bestseler koji je očito, tijekom posljednjih godina, zarobio mnoga ženska srca i postao jednim od vaših najdražih parfema. Puno se spominjala i krema za tijelo, koju očito obožavate, što nije čudno s obzirom da se radi o proizvodu koji je toliko kvalitetan ne samo za njegu kože, već kao moćan i trajan mirisni dodatak parfemu.

E sada, s obzirom na tako slavan status prethodnika, postavlja se pitanje – može li se nova verzija parfema L'Erbolario Iris, kreirana u sklopu ovogodišnje zlatne blagdanske kolekcije Bouquet D'Oro (Golden Bouquet/Zlatni buket) – nositi s kultnim prethodnikom ili ga čak nadmašiti? Dakle, ovoga tjedna pričamo o novom L'Erbolario parfemu – Bouquet D'Oro/Golden Bouquet – koji je na neki način zapravo reinterpretirani Iris za novo doba i nove generacije, a u središtu pažnje je ponovo – cvijet irisa. Ovoga puta, to je žuti iris, cvijet koji ima za nijansu nježniji, ali jednako prepoznatljiv i opojan, ton.

lerbolario golden bouquet

Potpisnica ovih redaka bolje, lakše i s više prirodnosti nosi – novi Iris. Osobno, L'Erbolario Golden Bouquet EDP moj je favorit (ako bih morala birati između staroga Irisa i novoga – biram novi). Naime, nova verzija nema sapunasto, talkasto aldehidno otvaranje (uz olfaktornu bombu od ylang-ylanga) - koje mojoj koži ne odgovara u potpunosti - već se Zlatni buket otvara nježnijim i svježijim tonovima cvijeta slatke naranče i nerolija (gorke naranče). Ova otvorna citrusna dominacija pruža svježinu, začinski ton i medeno-zelenkaste elemente.

Mirisna kompozicija L'Ebolario Golden Bouqueta nastavlja se na žuti iris, suncokret i tonku. Žuti iris unosi prepoznatljiv karakter staroga L'Erbolario Irisa – bezkompormisnu dominaciju pudera, uz momente drveta i zemlje (potencirane suncokretom – relativno rijetkim sastojkom parfema), što i ovom mirisu daje elegantan, smiren, topao učinak, s decentnim tragom dima i retro prizvukom.

Za misteriozni, fatalni i gurmanski dojam parfema, djelomično je zaslužna tonka iz srca mirisa, ali svakako i činjenica da parfem počiva na bogatoj, iznimno slatkoj, jako upečatljivoj i snažnoj dozi vanilije i tople ambre.

Dodajmo cijeloj priči i sljedeće – parfem se nalazi u jednostavnoj, ali doista prekrasnoj, vizualno efektnoj zlatnoj bočici s ilustracijom stiliziranog cvijeta irisa; prati ga cjelokupna mirisna linija za njegu tijela, iz koje moram izdvojiti kremu za tijelo, gel za tuširanje i svjetlucavi mirisni prah. Uz parfem, ta 3 proizvoda moji su apsolutni favoriti ove zime jer vas obuku u nevjerojatno čaroban oblak mirisa koji traje satima (da ne spominjemo šljokice iz mirisnog praha).

lerbolario golden bouquet

L'Erbolario Golden Bouquet ima prekrasan dry down s jako cozy efektom – topline, ugode, mekoće, slatkoće, sočnosti, zavodljivosti... Ono što je zanimljivo na mojoj koži – razvija se jedan fini trag koji podsjeća na bademe i marcipan, iako u mirisu uopće nema takvih sastojaka. I ovaj parfem, kao uostalom i njegov prethodnik, nevjerojatno dugo traje na koži, kosi, odjeći... Općepoznato je da L'Erbolario ima doista moćne i trajne formule te da je to najveći adut njihovih parfema – za cijenu mass market proizvoda zapravo dobijete mirise koji i svojim efektom i trajnošću uspješno konkuriraju (neki puta i totalno potuku) high class parfeme.

lerbolario golden bouquet

lerbolario golden bouquet

Također, ovo je dominantno jesenski i zimski parfem, definitivno je idealan za hladne dane i mislim da bi njegova opojna gurmanska slatkoća i snaga bile naprosto too much tijekom toplog perioda godine. Ako budete u prilici svakako pomirišite ovaj parfem, vrlo je poseban, podsjeća na još neke snažne i poznate L'Erbolario klasike (Papavero svakako) i voljet će ga sve žene koje uživaju u mirisima koji nose – toplinu, gurmansku senzualnost, slatkoću (ali bez cotton candy efekta), začinske i citrusne arome i fini ugodni trag ambre.

lerbolario golden bouquet

Dostupno u ljekarnama.
Cijena 50 ml: 207 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.