Pogled na nečije ruke najlakše otkriva i godine te osobe. Čini se kao dovoljan razlog da sve što stavimo na tijelo (piling, masku, kreme...) redovito nanosimo i na ruke. Rukama volimo, grlimo, primamo i dajemo, omogućimo im stoga da budu nježne, poželjne, seksi... I vječno mlade!

lijepe rukeFina kremasta kupka za ruke

U mali lavor ulijte vode (2 litre), dodajte mješavinu koju ste prethodno dobili od 3 jušne žlice sojinog vrhnja, 1 žlice sezamovog ulja, te 5 kapi lavande prave. Sezamovo ulje lako će ući u kožu, zaštiti je, dok će lavanda potaknuti njen oporavak. Kože će biti meka, podatna i fina.

Njega maslinovim uljem za ruke za suhu i osjetljivu kožu

Lagano zagrijte maslinovo ulje (1dcl), tek toliko a bude ugodno i toplo pod prstima. Ulje ćete najbolje zagrijati tako da u posudu s vodom, stavite čašu s uljem, te ga na taj indirektni način grijte. Malim kružnim pokretima masirajte ruke od zgloba, preko dlanova, svaki prst, do nokta i, na kraju, samu unutrašnjost dlana. Naši dlanovi reflektiraju sve organe tijela stoga budite nježni i oprezni za vrijeme masaže. Neka mjesta mogu boljeti što ukazuje na određenu napetost ili blokadu. Na tim mjestima lagano masirajte, a bol će se postepeno ublažiti i nestati. Ovo toplo maslinovo ulje njegovat će i nokte, te ojačati njihovu elastičnost. Isti postupak dobar je i kod kože sklone ekcemima, neurodermitisu i psorijazi.

Obnavljajući piling za suhu kožu

Nakon rada s jakim i agresivnim sredstvima za čišćenje dobro je napraviti piling kako bi se gornji sloj umrlih i oštećenih stanica odstranio. U tu svrhu koristite 2 jušne žlice rižinog brašna, 1 žlicu bademovog ulja, 1 čajnu žlicu meda, te 3 kapi eteričnog ulja palmarose, 3 kapi ružmarina verbenon i 5 kapi kamilice rimske. Ova ulja umiriti će osjetljivu kožu, te potaknuti njenu obnovu.

Bogata, hranjiva krema

Na kraju njege ruku, obavezna je hranjiva krema. Osobno volim čisti shea maslac koji je, zbog svojih sastojaka naročito učinkovit kod regeneracije stanica kože. Upravo se on često se koristi i za njegu starije, naborane kože. Jednostavno maslac ugrijte u svojim rukama, te namažite po tijelu i rukama. 

hranjiva krema za rukeUkoliko su vam draža biljna ulja, tada u 30ml argana, dodajte 10 ml pšeničnih klica, te dodajte 6 kapi eteričnog ulja bušina, 5 kapi sjemenki mrkve i 10 kapi lavande prave. Vaše ruke će se pomladiti, revitalizirati, dobiti fini tonus.

Pogled na nečije ruke vrlo često otkriva i godine te osobe. Čini se kao dovoljan razlog da sve što stavimo na tijelo (piling, masku, kreme) redovito nanosimo i na ruke. Rukama volimo, grlimo, primamo i dajemo, omogućimo im stoga da budu nježne, poželjne, seksi... 

Napomena: eterična ulja ne bi trebale koristiti trudnice i dojilje. Nakon nanošenja eteričnih ulja nemojte se izlagati na UV zrake. Ukoliko se javi bilo kakva reakcija kontaktirajte svog aromaterapeuta ili liječnika.

Klara Benko, obiteljski aromateraput
Centar za masažu i promociju zdravlja Penso Positivo
MoFit fitness club
www.mofit.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.