Mnogi smatraju da je šminka maska za nesigurne žene koje se skrivaju iza nje. Mišljenja su da se eventualno šminkati treba samo za posebne prilike. Drugi pak misle da se šminkom može istaknuti prirodna ljepota i na kreativan i suptilan način izraziti naše istinsko, unutarnje "ja". Kako god, šminka budi strastvene osjećaje ZA ili PROTIV

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Kao profesionalna vizažistica, ali i samo žena (nevezano za moju profesiju), osobno sam, naravno uvijek ZA šminku, jer moj stav je da šminka itekako ženama podiže samopouzdanje te ih na taj način osnažuje! Šminka može biti decentna i suptilna ili izražajna i glamurozna, ona svakako mora biti prilagođena godinama i osobnosti svake žene kao i prigodi za koju se nosi.

Sve što nas predstavlja u pozitivnom svjetlu nas osnažuje! Svatko tko kaže da žene koriste šminku kako bi impresionirale druge je u neznanju. Osnovni motiv zašto se žene šminkaju je da bi same sebi izgledale ljepše. Potreba da izgledamo dobro je urođena u svakom čovjeku te je činjenica da su žene osjetljive na svoju fizičku ljepotu. Za mene je svaka žena lijepa jer je ljepota u različitiosti! Ipak, iskustva govore da većina žena za sebe smatra da nisu lijepe i to je jedan od razloga zašto se osjećaju nesigurno. Mnoge djevojke i žene imaju manjak samopouzdanja i to je tužna činjenica.

Prirodoslovci će reći da bi se osoba trebala osjećati sigurnom u sebe bez obzira na izgled i da to ovisi o osobnom razvoju svakoga te da na tome treba raditi. Šminka nema čarobne moći napraviti žene pametnije ili bolje u svom poslu ili bolje djevojke, supruge ili majke.Važno je ono što govorimo i ono što činimo, to ne dolazi iz šminke ili odjeće, snaga dolazi iznutra! Slažem se! Ipak, poznajete li djevojku ili ženu koja se ne osjećadvostrukosigurnije i samopouzdanijenakon što se našminka? U svojoj dugogodišnjoj karijeri nisam još upoznala niti jednu, a šminkala sam mnoštvo djevojaka i žena u dobi od 15 do 70 godina.

make up i samopouzdanje

I to ne samo one koje su se željele šminkati, već i one žene koje se ne šminkaju, koje sam lagano morala nagovoriti da sjednu na moju stolicu za šminkanje kako bih im pokazala njihovu vlastitu ljepotu.

Malo šminke pravilno nanesene na lice svake od tih žene izazvalo je oduševljenje vlastitim izgledom. Nebrojeno mnogo puta sam bila svjedokom potpune transformacije u ponašanju tih žena. Dok ih šminkam, nastojim ne dati im da se gledaju u ogledalo. Na kraju kad se našminkane pogledaju u ogledalo, zadovoljne svojim izgledom, potpuno mijenjaju stav, način kretanja, glas, govor i kompletan nastup. Sretne su, smiju se, oči im sjaje. Sve to zajedno podiže im je samopouzdanje te imaju otvoreniji i sigurniji nastup!

Dakle, žene, one koje još niste, pronađite svoj osobni stil šminkanja. Šminkajte se ujutro za posao, tijekom dana za šetnju i kavu u gradu te navečer za izlazak! Naravno, sukladno svojim godinama, osobnosti i prigodi, jer, imajte na umu da je tanka linija između odabranog i nabacanog make up-a!

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.