Crveni ruž, crni sjajni „smokey eye“ i šljokice na očima jedni su od najčešćih prijedloga za blagdanski i novogodišnji make up. No, jesu li sve žene sklone mijenjati svoju rutinu samo u vrijeme blagdana, zbog jedne noći ili zbog novogodišnje odluke?

avon bozicni look

Blagdanski makeup sa samo 3 proizvoda

Vjerujemo da i za posebne prilike ipak najviše volite iskoristiti make up proizvode koje već imate u svojoj kozmetičkoj torbici. Upravo zato ću za sve vas otkriti kako uz samo 3 proizvoda možete svoj klasičan make up učiniti ipak malo posebnijim, a da se i dalje osjećate svojom. Pa krenimo redom od mog trenutnog favorita, a to je mark. 2u1 baza za lice s efektom iluminatora. Nanesite ju na cijelo lice, na vrhove obraza i ispod obrva. Efekt je blistav i svjež izgled lica. Mark. sjenilo za oči u olovci dolazi u 5 nijansi, a za blagdanski period preporučam zlatnu, srebrnu ili bež nijansu. Možete ih jednostavno razmazati prstima po cijelom kapku, ali i dodatno povući eyeliner liniju. Uz svjetlucavu podlogu i efektan potez olovke i vaš će pogled zasjati. I naravno, ne zaboravimo usne. Od svih ruževa za usne koji imate, odaberite baš onaj koji ne koristite često – ali ipak ste ga kupili jer vam se nešto u njemu sviđa, ima ono nešto posebno, dakle baš ono nešto savršeno za ovakavu posebnu priliku. I slobodno se poigrajte bojom, uživajte i u intenzivnijoj nijansi. Preporučamo mark. Liquid Lip tekući ruž za usne koji ima čak 20 nijansi i to i mat i svjetlucavog finiša. Sigurno smo da će biti lako izabrati!

avon bozicni look

Novogodišnja odluka?

Želim vam pokazati da nije potrebna drastična promjena kako bi postigle željeni efekt. To me upravo podsjetilo na novogodišnje odluke: jer one obično uključuju i velike promjene. Stoga vam želim postaviti nekoliko pitanja. Postaje li i vaša lista novogodišnjih odluka sve duža? Osim uvjerenja da ćete zapisano i ostvariti, raste li i uzbuđenje kao da ste već započeli s akcijom? Svima pričate o svojim planovima i najradije bi s cijelim svijetom podijelili svoju radost? Da, većina nas je to prošla. I to je u redu. No činjenica je da većina ideja i planova ostanu upravo to, ideje i planovi.  Imaju li potencijala za više? Apsolutno da! O kome to ovisi? Samo o nama.

avon bozicni look

avon bozicni look

Kada zaista shvatite da vaš život nisu ideje i rečenice koje pričate, već djela koja svakodnevno činite, tek tada nastupa promjena! Zapitajte se sljedeće: što radim danas kako bih ostvarila planove i ciljeve za 2018. godinu? Ako je odgovor: „Ništa, ali počinjem od 01. 01. 2018.!“, razmislite koliko vam je važno ostvarenje tog cilja.

Znate li što će biti kad se probudite prvi dan u novoj godini? Bit će DANAS, koji se većini uglavnom neće razlikovati od današnjeg danas. Razmislite malo. Što/tko vas spriječava da krenete baš danas, odmah? Kao i sa šminkanjem, nije poanta da na jednu noć svijetlite jače od svojeg Božičnog drvca, kad možete svaki dan napraviti korak po korak ka ostvarenju svog cilja.

Onda dragi svi, koji je to prvi korak koji ćete napraviti već danas?

avon bozicni look

Maria Santini, make-up artist and mag. psych.
Avon Beauty Trener
www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.