Žene često griješe s idejom da je potrebno ponovno iscrtavanje oblika obrva, kada je zapravo glavni cilj  pronaći njihove prirodne linije i poboljšati ih - kako oblikovati idealne obrve savjetuje vizažistica Irena Gojić

žena, savršene obrve

Njegovane i idealno oblikovane obrve mogu vam ujutro uštedjeti vrijeme za šminkanje, one zaokružuju i otvaraju vaše lice. Obrve se mogu činiti bez značaja na prvi pogled, ali kada obratite pozornost na detalje, shvatite da oblik vaših obrva može bitno utjecati na cjelokupan izgled. Idealan oblik obrva razlikuje se, dakako, od jedne osobe do druge zato što ljudi imaju različite crte lica.

Njegujte i održavajte prirodan izgled svojih obrva. Najčešće su savršene obrve baš one koje imate. Žene često griješe s idejom da je apsolutno potrebno ponovno iscrtavanje oblika obrva, kada je zapravo glavni cilj  pronaći njihove prirodne linije i poboljšati ih.

Čupkanje

Bijelom olovkom  nacrtajte na svoje obrve onaj oblik koji želite imati, iščupajte samo ono što je izvan tih kontura koje ste nacrtali. Čupajte uvijek u smjeru rasta obrva. Tehnika koja se koristi za oblikovanje obrva je vrlo jednostavno. Uzmite olovku i stavite je ravno sa strane nosa do obrve, tu bi obrva trebala početi.

Zatim, kako biste postavili vanjsku točku, stavite olovku od ruba nosa do vanjskog kuta oka. Savršene obrve bi trebale stajati između te dvije granice. Konačno, trebali biste pronaći vrhunac luka postavljanjem olovke u prednjem dijelu šarenice.

Oblikovanje i mali trikovi

Sada treba utvrditi koji je oblik pogodan za vas. Na primjer, zaobljene obrve imaju tendenciju  „zasladiti" lice. Ako ih ostavite preduge i padaju, izgledat ćete žalosno i starije. Za oči koje su postavljene blizu, trebali biste početi čupanje malo dalje od unutarnje linije.

žena, savršene obrve

Ako su vam oči široko postavljene, ne čupajte unutarnje kutove obrva, već ih popunite i malo proširite olovkom ili sjenilom za obrve. Ako je vaš oblik obrva predugačak, to možete ispraviti  pincetom. Ako su prekratke, možete ih produžiti olovkom, a zatim proći četkicom za prirodni izgled.

Ako imate visoko čelo neka obrve imaju veći luk, čelo će se doimati niže. Kod niskog čela obratno, odnosno što manji luk. Ako imate malo lice s nježnim značajkama, guste obrve vam nikako neće pristajati. Također, ako su vam obrve niske, blizu očiju, prostor između obrva i gornje trepavice je mali, tako da bi obrva trebala biti tanja i više zaobljena.

Nijanse

Boja obrva bi trebala biti nijansu-dvije svjetlija ili tamnija od vaše kose. Ako ste brineta, obrve bi trebale biti nijansu svjetlije, ako ste plavuša-nijansu, dvije tamnija. Nakon što ste obrve oblikovali, jedina stvar koju morate učiniti je održavati savršenu formu čupanjem novih dlačica.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.