Stručnjak za njegu kože, direktor Avonovog globalnog odjela za njegu kože Anthony Gonzalez, otkriva kako plavo svijetlo monitora i zaslona pametnih telefona može uzrokovati starenje kože

avon anew vitamin c

Novo istraživanje vezano za anti-ageing koje je proveo Avon u Engleskoj, naglašava da je samo jedna od deset odraslih osoba svjesna da plavo svjetlo s njihovih mobilnih i drugih zaslona može pridonijeti starenju kože! U svjetlu tog novog uvida, Avonov direktor globalnog odjela za njegu kože u Avonovom inovacijskom laboratoriju, Anthony Gonzalez, istražuje što znamo o ovom fenomenu i kako se možemo boriti protiv tih štetnih učinaka koristeći snažne antioksidante poput vitamina C.

avon anew vitamin c

"Fenomen plavog svjetla digitalnih uređaja i računala te pitanje koliko je ono štetno i kako djeluje na kožu, već neko vrijeme zaokuplja dermatologe i specijaliste...", objašnjava Anthony i dodaje - "Iako trenutno nema mnogo dokaza, radi se puno istraživanja. Ono što znamo je da HEV (High Energy Visible light) neće spaliti vašu kožu kao što to čine UVA i UVB iz zraka sunca, ali može prodrijeti u dermis i oštetiti ga. Dermis je sloj u kojem se nalaze kolagen i elastin - ključni sastojci za održavanje izgleda kože mlađim. Zato pojačani priljev HEV-a može uzrokovati vidljive znakove preranog starenja i mutan, neujednačen ton i strukturu kože. ”

avon anew vitamin c

Anthony Gonzalez objašnjava da antioksidanti poput vitamina C mogu pomoći u sprječavanju i borbi protiv ove vrste oštećenja, kao i drugih stresova suvremenog života, uključujući onečišćenje zraka, kofein i nedostatak sna. Avon Anew serum za maksimiziranje blistavosti i zdravlja kože s vitaminom C sadrži 10% čistog, snažnog i stabilnog vitamina C - jedna bočica ovog seruma u sebi krije snagu i količinu vitamina C koja se može naći u 30 naranči. Avon, pionir u inovacijama u njezi kože, prva je kompanija u svijetu koja je stabilizirala vitamin C i to 1996. godine i svojim pionirskim znanstvenim istraživanjima uvijek donosi nove i još bolje novitete u svijet kozmetike. Ovaj je mali beauty pomagač odličan adut za sprječavanje borica i efekta sive i umorne kože nakon radnog dana pred monitorima.

avon anew vitamin c

Piše: Lucija Josipović, Avon
www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.