Imaš li ponekad osjećaj kako ti je potrebna beauty diploma da bi mogla odabrati odgovarajuće proizvode za vlastitu kožu? Pogotovo kad je riječ o serumima za njegu kože. Što ih razlikuje od hidratantnih krema? I koje benefite donosi ovaj dodatan korak u rutini njege kože? Mnogo toga! Serum može riješiti različite izazove, a sada ću ti otkriti kako jednostavno odabrati pravi za tvoju kožu

avon njega serumi

Kada bismo večernju rutinu njege usporedili s večerom u tri slijeda, onda bi serum svakako bio glavno jelo. Nakon predjela (čišćenja lica) i prije deserta (hidratantne kreme), nahrani kožu neophodnim nutrijentima koji se nalaze u kvalitetnom serumu. Serumi sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka od krema i prodiru dublje u slojeve kože. Obično su laganije, gel ili tekuće teksture i, kao što je već istaknuto, nanose se prije hidratantne kreme kako bi se molekule upile u dubinske slojeve kože i pojačale djelovanje kreme.

Na što obratiti pažnju prilikom kupnje seruma?

Ključ je svakako u potrazi za serumima koji obiluju hidratacijom i antioksidansima. Serumi koje preporučam gotovo svima su svakako oni s hijaluronskom kiselinom i vitaminom C. Anew serum s 1,5% hijaluronske kiseline čini kožu zategnutijom, elastičnijom, mladolikom i izuzetno glatkom. Svakako ćeš se pozdraviti sa suhom kožom! Upravo sada, s početkom proljeća, a nakon dugog zimskog perioda, koža može djelovati umorno i beživotno i potrebna joj je dodatna njega. Uz Anew serum za lice s 10%-tnim vitaminom C koža će dobiti sjaj i mladolik izgled već nakon 2 tjedna i tako dobiti dodatnu energiju za divne proljetne dane pred nama.

avon njega serumi

avon njega serumi

Za sve vas s problematičnom kožom, upalnim procesima i željom smanjivanja vidljivosti dubokih pora i bora, svakako je neizostavan sastojak retinol. Anew serum s 0,1% čistog retinola riješava kožu nečistoća, smanjuje upalne procese, a nakon samo 2 tjedna vidljivost bora je znatno smanjena. Napredak tehnologije je facinantan, pogotovo kada je u službi njege kože – Avon Anew novi napredni serum s pomlađujućim tetrapeptidima u samo 2 tjedna koži vraća čvrstinu i svijetliji izgled kože.

avon njega serumi

Vjerujem da ćeš sada puno jednostavnije odabrati serum za potrebe svoje kože. Za dobar rezultat važno je i istisnuti dovoljno seruma, barem 1cm promjera kreme na dlan i laganim umasiravanjem nanijeti na kožu lica. Ne zaboravi i vrat! A kako do sada već znamo da je pripema najvažnija, samo vas podsjećam i na neophodan prvi korak: pobrinuti se da je lice u potpunosti očišćeno i spremno maksimalno upiti sve divne sastojke serumaod kojih će tvoja koža zablistati!

maria santini, avon

Piše: Maria Santini; Avonova Beauty trenerica
www.avon.hr 

Photo: Petar Santini

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.