Ove godine slavimo 130 godina Avona. Impresivno, zar ne? Osobito znajući da smo tu gdje jesmo zahvaljujući ponosnim, snažnim i samostalnim ženama. Avon potiče žene na poduzetništvo i samostalnost, ukazujući im na prilikekoje svaka od nas može ostvariti neovisno o svim faktorima na koje često i ne možemo direktno utjecati. A kako izgleda ta naša osnažena i samostalna žena poduzetnica? Ona zrači, privlači i može sve

avon ladies nekad i sad

Upravo je to poruka koju kroz kontinuirani doprinos odašilje svaka Avon predstavnica, kroz svaki pomno odabrani lak za nokte ili omiljenu nijansu ruža. Da je Avon puno više od ljepote pokazuju vrijedna iskustva i životne priče naših Avon Ladies i Sales Leaderica. Mnoge od njih upravo su kroz kombinaciju poslovnih prilika i osnažujućih druženja pronašle novu inspiraciju i svrhu, a mnoge od njih uz pomoć Avona lakše su prebrodile zloćudne bolesti, pobijedile depresije nakon gubitka bližnjih, nosile se s gubitkom posla, izbrisale neizvjesnost i otkrile snagu koju imaju u sebi.

Zašto ženama koje jednostavno obožavaju kozmetiku i redovitom upotrebom prkose godinama i s užitkom njeguju kožu, to ne bi moglo postati i izvor prihoda ili džeparca? Mi žene volimo pričati o onome što nas usrećuje, a istovremeno volimo dati preporuku i pri tome detaljno savjetovati svaku našu poznanicu, prijateljicu ili kolegicu kako i što koristiti da bismo nastavile blistati, koji trik upotrijebiti da bi nam koža vratila na najbolji način.

avon ladies nekad i sad

Na putu uspjeha svaku Avon Lady i Slaes Leadericu prati Trening odjel i naša Leadership akademija. Kreirana da bi kontinuirano pratila razvoj svake naše suradnice, posebnu pažnju poklanja redovitoj edukaciji i nadogradnji svake osobe. Da biste otkrile potencijale u sebi, važno je krenuti istraživati… Na našim treninzima neprekidno se isprepleću ljepota i snaga žena s važnošću timskog rada i podržavajućim aktivnostima, a sve kroz svakodnevne male rituale njege kože.

Iz svojim najmlađih trenerskih dana sjećam se jedne upečatljive rečenice koju je, čini mi se, uvijek govorila poznata Coco Chanel: „S 20 godina imamo lice dano od Boga, s 40 lice koje je formirao život, a sa 60 godina lice kakvo smo same zaslužile.“ Svaka žena zaboravlja koliko je važan svakodnevni ritual posvećen samo njoj, na kraju dana koji je možda bio i naporan i težak, ali i ispunjen i produktivan. Vrlo često zaboravljamo se pohvaliti, nagraditi, zahvaliti si na svim naporima i energiji koju smo u njega uložili. Zašto ne početi njegom kože kao simbolikom?!

avon ladies nekad i sad

Upravo od toga kreće naš posao. Volim svoju kožu, volim druženje i rado ću preporučiti svakome tko je u mom društvu svoje omiljene proizvode i za to dobiti nagradu. Još davne 1886. godine jedan gospodin David H. McConnell imao je viziju kako što bolje predstaviti proizvode u koje vjerujete i ostvariti uspjeh za sebe. I odlučio se na direktan način prodaje, način u kojem žena ženi nudi proizvod, jedna drugu upoznaje, dijeli savjete, druži se. Stvara vezu veću od njege, više od ljepote.

Danas, toliko godina poslije i dalje poštujući temeljne vrijednosti, njegujemo poduzetnički duh svake žene i pomažemo joj razviti vještine koje su individualne i itekako korisne, ne samo u poslovnom kontekstu, već i u svakodnevnom životu. Svaka žena uza Avon ima priliku, bez ikakvog poslovnog rizika. Uspjeh je u Avonu proporcionalan uloženom vremenu, energiji i pripremi za ono što radimo.

avon ladies nekad i sad

Mnogi od nas bar su jednom maštali o poslu prema vlastitom ritmu: birati kada ću i koliko raditi, s kim ću raditi, planirati svoje prihode sukladno uloženom trudu. Je li to moguće, najbolje pokazuju naše dugogodišnje i najuspješnije voditeljice timova (Leaderice) koje su se posvetile karijeri uz Avon i uživaju u pogodnostima podrške svih naših odjela, a dnevni tempo aktivnosti određuju same, dok u svoj tim imaju priliku pozvati jednako ambiciozne i marljive pojedince koji prepoznaju mogućnosti pred njima. Postati Avon Lady znači ući u priču velikih mogućnosti koje započinju povlaštenom kupovinom, brojnim pogodnostima i motivacijama, a ono što je na početku hobi - može se razviti u karijeru u kojoj gradite svoj tim, stječete iskustvo, inspirirate vlastitim primjerom i uspjehom, a sve uz podršku trening i ostalih odjela Avona.

Uloga treninga ovdje je od posebne važnosti. Naši treninzi besplatni su za naše Avon Ladies i Leaderice, a posebna se pažnja posvećuje komunikacijskim vještinama, motiviranju, planiranju, praćenju uspjeha, te znanjima o njezi kože i make up-u. Na svakom našem susretu postavljamo cilj, jer ako znate kuda idete, puno je lakše pratiti i do kuda smo stigli u svakom trenutku.

Sjetite se kako je najlakši način da otkrijemo neistražene obale mogućnosti ako se napokon otisnemo s naše obale. Pa zašto brod na kojem biste plovili ne bi bio baš Avon?

Ovdje pronađite inspiraciju i pitaj sve što želiš znati o Avonu!

petra kostic, avon

Piše: Petra Koštić, Avon beauty trener
Pogledajte: aktualan Avon katalog
Za više info o Avonu: www.avon.hr i Facebook/Avon

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.