Od trenutka kada dođemo na svijet naše stanice započinju proces starenja. No starenje ne mora nužno značiti kopnjenje. U "Paradoksu dugovječnosti" kardiolog i kirurg dr. Steven R. Gundry, autor uspješnice "Paradoks biljaka", iznosi inovativan plan za dug i zdrav život

paradoks dugovjecnosti

Tijekom karijere dr. Gundry je liječio mnoštvo pacijenata zrelije životne dobi te je, ponukan iskustvom, u "Paradoksu dugovječnosti" odlučio razriješiti paradoks našeg poriva da doživimo duboku starost, a pritom uživamo i u dobrobitima mladosti. Stoga u ovoj knjizi dr. Gundry otkriva: da su bolesti koje povezujemo s "normalnim" starenjem ustvari posljedica načina života kojeg smo vodili desetljećima, a ne samog procesa starenja; novi pristup tome kako ostariti na dobar način, utemeljen na održavanju zdravlja najstarijih dijelova našeg organizma – mikroorganizama koji žive u našim tijelima; da crijevne bakterije, od kojih se sastoji naš mikrobiom, uvelike određuju naše zdravlje tijekom godina.

Smatrajući kako nikada nije prekasno za promjenu prehrane i načina života, dr. Steven R. Gundry prilaže nutricionistički plan i plan novih životnih navika koji će održavati zdravlje vaše utrobe i osigurati vam ugodan i zdrav život desetljećima nakon. Ovaj progresivan i inovativan uvid u znanost o procesu starenja predstavlja nove načine kako izbjeći i izokrenuti mogućnost obolijevanja te jednostavne trikove koji će vam pomoći u tome da se osjećate mlađe i vitalnije.

paradoks dugovjecnosti

Kardiolog dr. Steven R. Gundry već se četrdesetak godina uspješno bavi medicinom te je svoje znanje usmjerio na unapređenje ljudske prehrane. Danas radi kao voditelj i osnivač Međunarodnog instituta za srce i pluća te Centra za restorativnu medicinu u Kaliforniji te ondje svakodnevno pomaže pacijentima kontrolirati težinu, brinuti o zdravlju i održavati dovoljnu količinu energije kroz specifičan plan prehrane.

Kako se kroz svoje dugotrajno iskustvo susretao s pacijentima koji su bolovali od raznih kardiovaskularnih, autoimunih i gastroenteroloških bolesti, počeo je razvijati poseban način liječenja svojih pacijenata – kroz revolucionarne promjene u prehrani. Tako je 2002. godine otvorio vlastitu ordinaciju u sklopu Međunarodnog instituta za srce i pluća i nastavio liječiti svoje pacijente na isti način, razvijajući nov i inovativan način liječenja raznih bolesti. Iz tog su iskustva proizašla i njegova pisana djela, "Evolucija prehrane dr. Gundryja", "Paradoks biljaka" i "Paradoks dugovječnosti".

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.