Iritantno zujanje usred dana ili noći, na otvorenom ili zatvorenom prostoru, dekoncentracija na razgovor, posao i radnju – sve zbog insekata koji nam doslovno piju krv. Komarci su neizbježni s dolaskom toplog vremena, ali kako ih pobijediti?

maticnjak protiv komaraca

Ako vrata i prozore svog doma i ureda držite zatvorenim barem veći dio dana, možete se osloniti na učinkovitost mrežica protiv komaraca. Nosite odjeću i obuću pastelnih i bijelih boja kako im ne biste bili meta. Nevjerojatno, ali komarci su izuzetno vizualni, a tamne boje lakše im je locirati. Istraživanja pokazuju kako su ljudi s krvnom grupom 0 najviše na udaru komaraca, a slično je i sa sportašima.

Postoje razni repelenti protiv komaraca, svijeće, čak i aplikacije, no vodite li računa o vlastitu zdravlju, oslonite se na pouzdane i prirodne proizvode. Primjerice, na hidrolat matičnjaka. Hrvatski proizvođač ekološke kozmetike Kuća magične trave poznata je po svojem toniku, odnosno 100-postotnom hidrolatu matičnjaka te ga preporučuju ne samo za odbijanje komaraca, već i za tretiranje kože ako je do uboda već došlo. Osim toga, taj je tonik ljeti neizostavan dio kozmetičke torbice jer djeluje blagotvorno na opekline, prištiće i iritacije nakon depilacije.

- Postoji više od 3000 vrsta komaraca, a isto toliko i razloga zašto vrijedi isprobati naš tonik kako se ne biste susreli ni s jednom vrstom od te 3000 – ističe Snježana Mikulčić Jakopović iz Kuće magične trave.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.