Jedan od pionira zdrave prehrane George Mateljan u četvrtak, 15. listopada u Makronovi otkrit će vam zašto se njegova knjiga smatra alfom i omegom zdravog kulinarskog lifestylea

superhrana

George Mateljan, jedan od pionira zdrave prehrane u svijetu i autor vrhunskog vodiča za zdravlje "Najzdravije namirnice svijeta", na predavanju u Zagrebu predstavit će osobnu i znanstvenu potragu za najzdravijom hranom te prikazati rezultate svojih uzbudljivih otkrića.

Brokula, zeleni čaj, kurkuma ili pak jogurt potvrđeno su neke od najzdravijih namirnica svijeta o kojima će više riječi biti na ovom predavanju. Veći dio bit će posvećen upravo vašim nedoumicama i pitanjima poput: Trebam li strahovati zbog žive u ribi? Kako da se oslobodim ovisnosti o šećeru? Što je glikemijski indeks? Što su enzimi i zašto su dobri za zdravlje? Stoga vas pozivamo na ugodno druženje s autorom.

george mateljanGeorge Mateljan, rođeni Splićanin, svoju iznimno uspješnu karijeru ostvario je u SAD-u, a cijeli je život posvetio svojem najvažnijem životnom pozivu - otkrivanju namirnica koje najpovoljnije utječu na zdravlje čovjeka. Prije tridesetak godina krenuo je putovati svijetom i proučavati načine prehrane u više od 80 zemalja.

Rezultat toga predanoga rada je ovaj vrhunski vodič, alfa i omega zdrave prehrane, u kojemu opisuje 100 najzdravijih namirnica svijeta koje mogu osigurati život pun zdravlja i energije.

Na 880 stranica ovog sveobuhvatnog i jedinstvenog priručnika možete otkriti:

  • koje su to najzdravije namirnice svijeta i zašto
  • sve o hranjivim tvarima i njihovom blagotvornom djelovanju na zdravlje
  • najzdraviji način kuhanja
  • kako na zdrav način održavati tjelesnu težinu
  • sami kreirati svoj plan najzdravijeg načina prehrane
  • isprobati više od 500 brzih i ukusnih recepata u mediteranskom stilu

najzdravije namirnice svijeta george metaljanTijekom godina napisao sam recenzije mnogih knjiga. No nijedna me se nije dojmila kao Najzdravije namirnice svijeta. Ovo je pravo remek-djelo. Nikad nisam vidio toliko informacija o zdravoj prehrani skupljenih na jednome mjestu. Stvorivši ovaj vrhunski izvor znanja, Mateljan se može pohvaliti divljenja vrijednim dostignućem., Dr. David L. Katz, Medicinski fakultet pri Sveučilištu Yale, profesor i direktor Istraživačkog centra za prevenciju bolesti, nutricionist i kolumnist u časopisu O, The Oprah Magazine

Ne postoji ništa što ste propustili ili izbjegli. Nitko ne odvaja toliko vremena kao vi da bi opisao zašto su namirnice (najzdravije namirnice svijeta) najzdravije i pruža dokaze koji to potvrđuju. Čini mi se da kada bi svi slijedili vaše upute, ne bi mogli pogriješiti., dr.sc. Ignac Kulier, nutricionist i autor 15 knjiga o nutricionizmu te DVD-a Nutrifit.

Predavanje Georgea Mateljana održat će se 15. listopada u 19 sati, u Makronovi u Ilici 72.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.