Za jesensku sezonu hrvatski brand koji slavi 20 godina postojanja i djelovanja na sceni predstavlja čak dvije kolekcije odjednom. Riječ je o dvije prêt-à-porter kolekcije, "Animalia" i "Fantasia", koje, iako imaju prepoznatljiv Severov potpis, kroz oblike donose mnoge vizualne novitete

robert sever jesen 2021

Kolekcija "Animalia" kroz svojih četrdeset total look kombinacija stavlja fokus na različite životinjske uzorke, te ih  svodimo na čiste i jednostavne forme kako bi funkcionirali u svakodnevnom oblačenju. Profinjena, ženstvena, ležerna i chic odjeća stvorena je za prve jesenske dane –prije svega svakodnevne odjeće za posao kao i druge dnevne potrebe. U kolekciju su uvrstili i nekoliko posebnih i unikatnih kreacija za posebne prigode.

robert sever jesen 2021

"Kod stvaranja i same proizvodnje prije svega razmišljamo kako bi ispunili potrebe žena, uvijek s nekom zanimljivom i novom estetskom pričom koja nam služi kao inspiracija  pri stvaranju kolekcije. Naglasak  je kao i uvijek na vrlo nosivim komadima garderobe, koji su lako primjenjivi za dnevne situacije, pritom razmišljajući o tome kako svaka žena želi biti praktična i funkcionalna u dnevnim situacijama, a opet elegantna i chic" – rekao je Robert Sever.

robert sever jesen 2021

U svojim kolekcijama Sever se bavi i primjenom trapera na velik broj odjevnih komada, pa je za jesen pripremio različite opcije upravo u tom materijalu. Da bi postigli industrijski izgled konačnog proizvoda, traper je finiširan posebnom stonewash tehnikom.

robert sever jesen 2021

Kao kontrast street style izgledu jeansa kombinirali smo ga s vrlo finim chiffonom, viskozama i brušenim pamukom, kako si dojam bio moderan i sofisticiran- poručuju iz RS branda. Ove sezone smo sve oblike pojednostavili zbog samog animal uzorka, te smo prepoznatljive volane, čipke i mašne zamijenili s elegantnom jednostavnošću.

robert sever jesen 2021

Druga kolekcija pod imenom "Fantasia", koja dolazi iz RS radionice, nastala je u suradnji s grafičkim dizajnerskim brandom "Hdizajn" koji je poznat  po svojim minimalističkim dizajnerskim posterima. Kroz suradnju i zajednički rad na vizualima kolekcije  stvoreno je 20 kreacija koje spajaju prepoznatljivu nosivu estetiku sa zanimljivim grafičkim rješenjima  koji su glavni pečat ove suradnje.

robert sever jesen 2021

"Iznimno nas raduje suradnja s Robertom Severom jer smo tako izašli iz naših okvira dizajnerskih postera i sudjelovali u jednom novom kreativnom procesu. Spajajući različite tehnike, od izbjeljivanja odjeće do zajedničkog crtanja glavnog vizuala naše kolekcije, ispričali smo jednu lijepu zajedničku priču koja se proteže od papira do tekstila. Glavni vizual ove naše suradnje pod imenom Fantasia stvaran je kroz ideju da svakog dana dobiva novi oblik tako da ju nastavlja crtati drugi autor. Osim što je svoje mjesto pronašao na tkanini, vizual je ponuđen i kao poster u dvije varijante – pozitiv i negativ, u standardnoj veličini 50x70 centimetara" - poručuju dizajneri Hdizajna. 

robert sever jesen 2021

Uz traper kao osnovni ove kolekcije, naglasak je na uniseks košuljama od pamuka, na koje je tehnikom sitotiska stavljen glavni vizual ove dizajnerske price. Vrlo suvremena i nosiva kolekcija obiluje StreetStyle citatima, pa predstavljamo i kolekciju od 20 unikatnih traper jakni koje su stvarane patchwork tehnikom, i koja je svaka zasebno numerirana brojevima i bedževima koji potvrđuju da je svaki komad jedinstven. Kolekcija sadrži i selekciju koja je izrađena od pamuka ili mikrofibre, tehnikom digitalnog tiska na tkanini. Ilustracija je povećana na svoj maksimum, te je digitalnim procesom uvećavanja postigla potpuno novi uzorak.

robert sever jesen 2021

"Ideja kolekcije je upravo sinergija dvije kreativne strane, i ideja da dizajn treba biti uvijek otvoren za eksperimente i novitete. To smo- osim glavnim vizualom koji smo nazvali visual diary "FANTASIA" postigli i tehnikama poput ručnog oslikavanja izbjeljivačima i puzzle patchwork tehnikom. Ovakve suradnje su nužne i bitne da bi se međusobno podržavali, inspirirali i nadograđivali- i kao kreativci i kao ljudi" - kaže Robert Sever.

robert sever jesen 2021

Osim odjeće, ova suradnja je rezultirala dizajnerskim posterima s ilustracijom koja može postati dio svakog doma.

Obje kolekcije dostupne su putem weba robert-sever.com, Instagrama, Facebook stranice kao i u Showroomu u Vlaškoj 78. Dizajnerski posteri mogu se naručiti na www.hdizajn.hr.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.