Prirodni materijali, asimetrija, monokromatika i zanimljivi oversized krojevi – sve su to obilježja nove kolekcije dizajnerice koja je i ovog puta ostala vjerna unikatnosti, udobnosti i održivoj modi

martina herak toska

Kolekcija Toska dizajnerice Martine Herak sastoji se od deset modela haljina, a boje koje je Herak odabrala za kolekciju itekako nose svoju poruku i za nju, priznaje, imaju veliku simboliku. Crna kao odraz moći i elegancije, zelena kao simbol ponovnog rođenja, prirode i rasta te crvena kao simbol energije i ljubavi – niti su vodilje kojima se dizajnerica povela pri stvaranju nove kolekcije.

martina herak toska

"S obzirom na to da smo svakodnevno suočeni sa strahovima i već neko vrijeme živimo globalno u određenoj neizvjesnosti, vjerujem kako je pandemija izazvana korona virusom utjecala ne samo na nas kao pojedince već i na naš način stvaranja i promišljanja. Upravo je to i razlog zbog kojeg sam kolekciju nazvala Toska, što bi u grubom prijevodu sa ruskog jezika značilo – egzistencijalna tuga, melankolija, umor, tjeskoba, želja. Naime, upravo su te emocije pokretači ‘buđenja’, želje za promjenama. To sam i pokušala prenijeti na svoju kolekciju – bojama tkanina ali i krojevima", ističe dizajnerica Martina Herak.

martina herak toska

Ono čemu Herak u svojim kolekcijama pridaje posebnu pažnju jesu svakako udobnost, kvaliteta materijala, zanimljivi krojevi i mogućnost kombiniranja odjevnih predmeta sa gotovo svim vrstama obuće. Kako i sama smatra da su upravo detalji oni koji daju potpis odjevnim predmetima, tako se kroz cijelu kolekciju haljina protežu zanimljivi nabori postignuti umetanjem elastičnih traka. Ovo je, inače, prva kolekcija za čiji je lookbook odlučila pozirati sama dizajnerica.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.