Čini li vam se da živimo u izokrenutoj realnosti? Osjećate li da je nevažno postalo bitno, a od presudnog su interesa postale irelevantne stvari? Je li dno novi vrh, ili možda obratno? Ako ste se ikad zamislili nad realnosti današnjice, ne brinite, niste sami. Istim se Weltschmerzom na svoj upečatljiv, modno-kreativan način bavi i dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik u najnovijoj proljetno-ljetnoj 2022. kolekciji svoje modne marke Etna Maar

etna maar nova kolekcija

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik u najnovijoj proljetno-ljetnoj 2022. kolekciji svoje modne marke Etna Maar u 57 kreacija, kao u 57 slika realnosti, rastače čvrstu opipljivu formu koristivši lelujavost najfinijih pamučnih, lanenih i viskoznih materijala. Andrijana propitkuje današnju realnost u svakom kreativnom potezu svojih modnih komada i donosi novu, atraktivnu i toliko stvarnu priču: kolekciju DISTORZIJA STVARNOSTI! Kreira odgovor na pitanje smisla i realnog svijeta, potaknuta pandemijom koja je preokrenula svijet naglavce. 

etna maar nova kolekcija

Privid stvarnosti kao krute i neprozirne strukture stvari raspada se korištenjem ukrasnih krojačkih elemenata - faldi, prošiva i bizni, koji statičku i jednoličnu površinu materijala pretvaraju u kovitlac lišen čvrsto određenih granica – baš poput kovitlaca svakodnevih događaja i trenutaka koje proživljavamo. Boje su jasne, vrišteće, pozivajući na oprez, ili, pak, mutne, blijede, skoro pa nevidljive, čekajući u prikrajku da zaskoče iznenadno uzbibanom površinom. 

etna maar nova kolekcija

Rezultat je uznemirujuća - jer svako rađanje nastaje u boli i nemiru, a opet dovoljno jednostavna pročišćena i meditativna kolekcija – jer želi pozvati na smirenje i zadovoljstvo pronalaska sebe i svog vlastitog izričaja u tom ludilu današnjice. Prati ju i senzibilitet fotografa Mateja Dokića koji je manekenku Deu Maretić postavio u bijeli, zrakoprazni prostor bez granica i određenja, u namjernom neizricanju pozicija, što je gore, dolje, lijevo ili desno, u distorziji stvarnosti. 

etna maar nova kolekcija

Premda naizgled izgubljena, žena u modelima Etne Maar svjesna je svoje stvarnosti, itekako je samouvjerena i stabilna, znajući da jedini čvrsti oslonac može pronaći u sebi, što odlično podcrtava frizura i šminka Ivane Bilandžije. 

etna maar nova kolekcija

Svi modeli iz kolekcije se mogu naručiti preko webshopa www.etnamaar.com ili probati u dućanu u Ilici 82.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.