Vole ih mladenke i mladoženje, svi kreativci i ljubitelji udobne, mekane obuće s pomakom... Tenisice dizajnerica Maje Žirovčić i Ljudmile Pribilović, koje stoje iza brenda Shuz, osvojile su nas originalnosti, a njihova nova "bridal kolekcija" toliko je preslatka da ćete poželjeti u njoj potrčati "do oltara"

shuz tenisice bridal kolekcija

Tenisice se dugo nisu smatrale "primjerenom" obućom u kojoj bi mladenke (ili mladoženje) trebale koračati do oltara, ali već neko vrijeme udobnost prethodi ljepoti, pa se tako sve češće ispod bijelih vjenčanica nazire ugodna i mekana ravna obuća. Usudili bismo se reći da je za takav trend i emancipaciju budućih supruga od terora visokih peta zaslužan upravo Shuz, brend iza kojega stoje dizajnerice Maja Žirovčić i Ljudmila Pribilović.

shuz tenisice bridal kolekcija

Brend Shuz postoji već 12 godina, i danas je najpopularniji po "specifičnim" tenisicama – tenisicama za vjenčanja. Iz njihove kreativne radionice u proteklom je desetljeću izašao veliki broj modela, a ako uzmemo u obzir da je skoro svaki par unikatan, lako je pretpostaviti da se radi o velikim brojkama. Jedinstvenost pristupa žena koje stoje iza Shuzica je u personaliziranom pristupu svakom paru, a pritom se radi i o ručnom oslikavanju tekstila te pažljivom oblikovanju finalnog izgleda svake tenisice dodacima poput perlica i različitih tekstilnih ornamenata.

shuz tenisice bridal kolekcija

Shuzice ne dolaze samo u "vjenčanim" izdanjima, i kroz godine su dizajnerice koje stoje iza ovog brenda napravile niz izvanrednih i originalnih modela koji su nerijetko bili inspirirani temama iz svijeta moderne i suvremene umjetnosti, kao i različitim varijacijama tradicionalnih, folklornih motiva.

shuz tenisice bridal kolekcija

Kada pak govorimo o liniji namijenjenoj vjenčanjima (tzv. bridal edition), u odnosu na tradiciju, u prvom je planu udobnost i naglasak na romantičnim modelima s raznim uzorcima čipke, ilustracijama i detaljima poput satenskih mašni i zrnaca umjetnih bisera – estetika s kojom je Shuz i krenuo u proizvodnju vjenčanih modela, a koju i dalje nastavlja njegovati.

shuz tenisice bridal kolekcija

Iako je brend zbog privatnih obaveza imao kratku pauzu – naime, dizajnerice su postale mame četvero djece (svaka po dvoje) – presretne su što je interes za vjenčanim tenisicama, kao i za njihovim brendom, i dalje izrazito velik.

shuz tenisice bridal kolekcija

U novoj Shuz liniji za vjenčanja prevladavaju til s baršunastim srcima i čipka sa zlatnim akcentima. "Iz dugogodišnjeg iskustva u dizajnu vjenčanih tenisica znamo da su najbolji modeli shuzica oni svevremenski koji i nakon vjenčanja mogu još dugo biti najdraži par cipela u ormaru" – kaže Maja Žirovčić.

shuz tenisice bridal kolekcija

Nakon vjenčanja ove tenisice možete nositi na posao, u grad ili pak na poslovno odijelo, a doza romantike uvijek vam može popraviti raspoloženje i podsjetiti vas na najposebniji dan u životu. Da okrenemo stvari i na šalu – ako se pak predomislite pred oltarom, u tenisicama se lakše trči.

Tenisice se mogu naručiti direktno preko Facebook Shuz stranice, Shuz Instagram profila i službene web stranice www.shuzmini.com.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.