Modni dizajner Robert Sever predstavio je novu kolekciju pod nazivom "Manifesto" u prepunoj dvorani Mozaik event centra uz ritmove snažne rock glazbe, s posebnom scenografijom i raskošnom kolekcijom te još jednom je dokazao svoje mjesto na samome vrhu hrvatske modne scene

robert sever manifesto

Vrlo snažna kolekcija za sezonu jesen/zima 2023./2024. vodi vas na vizualno putovanje kroz bogat kolorit, mješavinu romantičnih i ženstvenih uzoraka te blago koketiranje s etno i retro elementima. Raskošnost daju kombinacije koje su nastale recikliranjem jeansa po kojem je brand poznat.

robert sever manifesto

Posebnost modnog događaja bila je scenografija kreirana u suradnji s dugogodišnjom suradnicom Tajanom Čanić Stanković. Središnja instalacija posveta je prolaznosti vremena i odražava nostalgiju kojom se Sever bavi i kroz izradu odjeće. Kroz odbačene svakodnevne objekte koji su nekada bili velika vrijednost nečijeg života stvara se vizualna priča koja upravo ono "bezvrijedno" stavlja u format posebnog i značajnog - stvarajući novi život.

robert sever manifesto

"Kolekcija koju smo stvarali zadnjih šest mjeseci sastoji se od 60 total lookova te je raskošna zbirka ideja koje su i ovoga puta u službi slavljenja žena, ženske ljepote i njihovih osobnosti. Vizualna priča referira se na brojne glazbene utjecaje koje su mi  inspiracija i koji su kostur ove kolekcije, pa je cijela ideja upravo u sinkroniziranju tema kao što su rock, punk, glam rock, new wave, hippy chic, grunge - te ženske glazbene predstavnice kao muze koje stoje iza ove priče", govori dizajner.

robert sever manifesto

Kao i svaki put dosad, kolekcija je upotpunjena ručno rađenim nakitom i pripadajućim detaljima. Eponim Severovog rada uvijek je bila održivost te je jedinstvenost branda upravo to da je cijela kolekcija proizvedena u Hrvatskoj.

robert sever manifesto

Uz samu kolekciju, Sever je za goste dizajnirao poseban booklet koji sadrži grafički oblikovanu priču o kolekciji i inspiraciji za reviju. Zbog limitiranog broja ovaj je booklet poseban raritet za posjetitelje ovoga eventa, a svaka stranica sadrži grafički dizajn s potpisom Roberta koja se može uokviriti kao slika za dekoraciju prostora.

robert sever manifesto

Iza kreativne produkcije stoji sam Sever, za produkciju i logistiku bio je zaslužan Slobodan Velicki, PR i event organizaciju the Galerija agencija, dizajn scenografije potpisuje Tajana Čanić Stanković te glazbu DJ Kriss.

robert sever manifesto

robert sever manifesto

robert sever manifesto

robert sever manifesto

robert sever manifesto

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.