Obožavaju ih svjetske trendseterice – Gwen Stefani, Miroslava Duma, Madonna, Sarah Jessica Parker... Raskošne ruske Pavloposadske marame, čaroban modni dodatak s tisuću lica, koji možete nositi na bezbroj načina, od sada se mogu kupiti i u Zagrebu. Naći ćete ih u dućanu Ruske delicije, u Vlaškoj 19

pavloposadska marama

Pavlopasadske marame su prvenstveno umjetnička djela, nacionalno blago Rusije i njen prepoznatljivi znak. Već 250 godina proizvode se u starinskom gradiću Pavlovski Posad u Podmoskovlju. Daleke 1795. godine poznati trgovac Ivan Labzin osnovao je tamo manufakturu za izradu marama i šalova. Do danas, već više od dva stoljeća, nekoliko generacija brižno čuva jedinstvenu tradiciju izrade Pavoposadske marame.

Za njihovu realizaciju koriste se 100 % prirodni i prvoklasni materijali - merino vuna (s Kavkaza) i svila (iz Kazahstana). Svi uzorci koji krase marame su ekskluzivni i oslikavaju ih ugledni ruski umjetnici, slikari i dizajneri, a svaki crtež je jedinstven. Inspiraciju crpe proučavajući rusku povijest i stare ruske tradicije. Raskoš boja, originalnost, lakoća i prirodnost materijala daju Pavloposadskoj marami jedinstvenu ljepotu. Svakom umjetniku je potrebno od 2 mjeseca do godinu dana rada na jednoj marami.

pavloposadska marama

Anastasija Knežević

Pavloposadska marama ima moć naglasiti i istaknuti prvenstveno ženstvenost, nježnost, tajanstvenost i šarm, i "ono nešto" čim je žena spusti na svoja ramena. Zbog toga što je svaka unikatna, kao što je i svaka žena posebna i jedinstvena, ona je odraz osobnosti i stila upravo žene koja je nosi. Nemoguće je ne pogledati ženu koja nosi takvu maramu, ona se ističe iz mase, zrači posebnom energijom i odaje istančani osjećaj za stil.

pavloposadska marama

pavloposadska marama

Pavloposadsku maramu jako su brzo prepoznale i poželjele na svojim ramenima slavne i bogate žene diljem svijeta. Mnogobrojne holivudske zvijezde je nose - poput Ume Thurman, Gwen Stefani, Madonne, Claudije Schiffer, Mile Jovovich, Jennifer Lopez itd... Postala je inspiracijom velikim dizajnerima - Kenzo, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Valentino, Dolce&Gabbana – svi su oni motive Pavloposadskih marama uklopili u estetiku svojih kreacija visoke mode.

pavloposadska marama

Marama nudi bezbroj mogućnosti nošenja - casual stil, sportska elegancija, traperice, ljetne haljinice, večernje toalete, bunde, zimski kaputi, baloneri... sve će ove kombinacije i modne komade Pavloposadska marama dodatno obogatiti. Netko je voli nositi kao suknju, netko kao pončo, kao pokrivalo glavu, kao ogrtač, kao pareo preko kupaćeg kostima...

pavloposadska marama

Miroslava Duma i Gwen Stefani

One koje žele biti jedinstvene i neponovljive, pune šarma, tajanstvenosti i nježnosti mogu svoje Pavloposadske marame nabaviti u trgovini Ruske delicije u Vlaškoj 19, koju u Zagrebu vodi Anastasija Knežević.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.