Nova limitirana kolekcija brenda Lilith by Katarina Baban nastala je u suradnji s Petrom Kurtelom. Dvije poznate glumice, osim na daskama koje život znače, ovaj su put izazvale prave ovacije i na modnom polju

lilith by katarina baban

Glumačke kolegice, dugogodišnje prijateljice i odnedavno modne suradnice – Katarinu Baban i Petru Kurtelu proteklih dana spojila je jedinstvena suradnja koja je iznjedrila novu, limitiranu kolekciju za modni brend Lilith by Katarina Baban, no ovoga puta i s potpisom Petre Kurtele.

lilith by katarina baban

Kako je došlo do ovog modnog spoja, pojasnila je Katarina, vlasnica modnog brenda Lilith by Katarina Baban: "Petra je već par godina jedna od glumica koje redovito nose Lilith. Ima predivan, unikatni stil koji spaja ženstvenost i urbanost s dozom zaigranosti. Baš zbog toga se prošle godine rodila ideja kako bismo zajedno mogle napraviti mini kolekciju. Dovoljno dugo se poznajemo i privatno i poslovno te prepoznaje estetiku i smjernice branda što mi je bilo važno ako ćemo skupa dizajnirati. S druge strane, njezin stil se u nekim segmentima razlikuje od Lilith brenda gdje je naglasak na romantici pa je iskorak iz zone komfora bio obostran. Ona se morala više približiti brandu kao i mi njoj i njezinom stilu. Što bi se reklo- našle smo se na pola puta."

lilith by katarina baban

U novoj kolekciji mogu se pronaći uske šljokičave haljine, haljine otvorenih leđa, korzetirane haljine od brokata u dvije nijanse te mini haljine dubokog izreza za one najodvažnije. Cijela modna priča nešto je novo za brand i veliki iskorak, posebice kada se u priču doda i veliko ime u svijetu modne fotografije - Senja Vild, čije se istančano oko za estetiku savršeno uklopilo u cijelu priču. Ljubav prema modi veže tri naizgled potpuno različite žene, koje su ovoga puta svoje vizije savršeno pretočile u novu modnu kolekciju u kojoj će mnogi uživati.

lilith by katarina baban

"Kada mi je Katarina predložila da napravim mini kolekciju u suradnji s njezinim brendom, bila sam presretna, jer mi je dana prilika da stvorim haljine koje već neko vrijeme žive u mojoj glavi i koje i sama želim nositi. Cijeli proces je bio i više nego ugodan, jer Kate i ja očito dobro klikamo ne samo u glumi, nego i u drugim kreativnim poslovima. Trebale smo proći mnogo koraka, ali smo se putem dobro zabavljale i nadopunjavale", kaže Petra Kurtela i dodaje:

Petra Kurtela

"Bilo mi je važno uklopiti modele u Lilith brend, učiniti ih nosivim i laskavim za različite figure, a pritom dati svoj pečat u cijeloj priči. Najveća mi je nagrada to što smo i Katarina i ja prezadovoljne rezultatom", otkrila je Petra kojoj ovaj vid suradnje nije stran jer su upravo dizajn i umjetnost bili njena prva ljubav, s obzirom na to da je i pohađala Školu primijenjene umjetnosti i dizajna i to baš na tekstilom odjelu te je također, studirala i stekla odlično predznanje i na Tekstilno tehnološkom fakultetu.

Petra Kurtela

Nova mini kolekcija sastoji se od šest modela koji mogu biti savršeni izbor za razne prigode, od zavodljivih party haljina do onih vječnih komada koji će uvijek izgledati dobro te neće dugo čekati u ormaru da se obuku. Modne suradnje nisu novost na modnoj sceni, a upravo kolaboracija dviju glumica pokazala je uspješnost u naumu i iznjedrila jedinstvene modne komade koji će oduševiti sve ljubiteljice mode.

Kolekcija će biti dostupna na Lilith webshopu te u showroomu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.