Prije dvadeset godina, 14.05, na reviji u Kulturnom centru Kaptol održala se prva kolekcija dizajnerskog dvojca eNVy room. Na isti datum, dva desetljeća kasnije, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović proslavit će veliku obljetnicu eNVy room revijom powered by 1664 Blanc u Rimac Campusu.

envy

Od samih početaka do danas eNVy room ostao je dosljedan svojoj modnoj viziji, a ona je  tijekom posljednja dva desetljeća predanog stvaranja postala njihovim prepoznatljivim pečatom. Protkana nitima glamura, senzualnosti i elegancije, u svim dosad ispričanim pričama, vizija koju je dvojac nadahnuto slijedio uvijek je zadržavala ono najvažnije, ultimativnu ženstvenost koja u ženama budi nepobjedivi osjećaj moći i samopouzdanja.

Pronalazeći inspiraciju u ženi i svim njenim ulogama, haljinu su, kao univerzalni modni simbol ženstvenosti nerijetko nadopunjavali konceptom power dressinga utjelovljenom u precizno krojenim odijelima, kreirajući šarmantnu simbiozu kontrastnih smjerova sa zajedničkim nazivnikom senzualnosti i elegancije. Zbog očaravajuće estetike, ali i slojevitog i promišljenog pristupa ženskom odijevanju, tijekom posljednjih  dvadeset godina eNVy room postao je omiljena modna adresa žena koje su njihove kreacije birale za najljepše i najsvečanije životne trenutke.

envy

Iza popularnog dvojca danas je čak 49 prêt-à-porter i 13 bridal kolekcija, tri modne izložbe, 38 revija, od kojih 19 samostalnih, pa i jedna virtualna - koja se, u izazovno vrijeme lockdowna prenosila preko društvenih mreža. Kako navodi katalog izložbe "U dobru i zlu" Muzeja za umjetnost i obrt, eNVy room je i prvi brend u Hrvatskoj koji je predstavio ciljanu i osmišljenu kolekciju vjenčanica. Bilo je to 2012. godine, a od tada do danas njihove bridal priče najiščekivanije su kolekcije sezone. Svojim modnim kampanjama eNVy room je publiku odvodio i na bajkovita putovanja koja su svojim čudesnim kulisama pričale nezaboravne priče, od neodoljivih morskih krajolika naše obale do egzotičnih vizura marokanske pustinje ili zapanjujućih malteških klisura. S obzirom na to da brend slovi kao miljenik domaćih zvijezda poput Jelene Rozge, Nine Badrić, Jelene Veljače, Mije Kovačić, Tatjane Jurić, Judite Franković, Franke Batelić, Bojane Gregorić i mnogih drugih, ali i onih stranih kao što su Oti Mabuse, Denise Van Outen i Michelle Visage, njihove kreacije često donose dozu glamura i na crvene tepihe, od najglamuroznijih regionalnih događanja do Brit Awards i Filmskih festivala u Cannesu i Veneciji.

envy

envy room 20 godina

envy room 20 godina

Velika slavljenička revija 14. svibnja u Kampusu Rimac bit će kruna dva desetljeća dugoj karijeri. Kako bi velikoj obljetnici dali pečat dostojan tako značajnog trenutka, dvojac je kreirajući kolekciju posegnuo u vlastitu arhivu ne bi li pronašao ono što čini esenciju njihova rada. Kolekcija će, stoga, biti odraz dubinskog promišljanja o prošlom stvaralaštvu i temelj za reinterpretaciju vlastitog dizajnerskog vokabulara.

Photo: Franjo Matković
Model: Hana Grizelj / Faith model
Make up: Iva Rukavina
Hair: Marina Brkanac / Retrika Frizerski salon za Kevin Murphy Croatia 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.