Jedan od najpoznatijih svjetskih modnih dizajnera među konceptualnim umjetnicima i sigurno najpoznatiji konceptualni umjetnik među dizajnerima, kultni francuski modni kreator Frédéric Molénac, dizajnirao je it-komad sezone - OKOON - do sada ste ga mogli nabaviti u crnoj boji, a od ove jeseni i u boji koja je opet čvrsto na tronu - sivoj! Saznajte što je neodoljivi OKOON i zašto jesen i zima ne mogu proći bez njega!

okoon by frederic molenac

OKOON by Molénac na dobrom je putu da postane slavni modni komad poput onih najvećih u povijesti mode - Chanelovog kostima, Hermèsovog šala, Birkin torbe, Burberry balonera... Multifunkcionalan, inteligentan i praktičan, OKOON je odjevni predmet koji predstavlja odličnu investiciju - i to ne samo zato jer će osvježiti vaš stil, već i zato jer ćete u stotinama sitnih trenutaka zahvaljivati Bogu što ste ga kupili (kada klima uređaj prejako puše, kada je prohladna proljetna večer, kada vam ponestane modne inspiracije...). No što je zapravo OKOON? Riječ je o multifunkcionalnom džemperu/pelerini/šalu, izrađenom od najfinijih materijala - svile i kašmira - it-komadu neobičnog imena - riječi koja na laoškom jeziku (države Laos), znači „hvala". Mekan, topao, praktičan i prekrasan, izrađen je kao odjevni predmet, ali odiše konceptualnim nervom svog stvaratelja. Možete ga nositi kao dugu pelerinu, kao kratku vesticu, kao haljinu, kao šal... Ili se naprosto njime omotati kao dekicom, kada vam je hladno.

Frédéric Molénac - modni kreator, umjetnik, produkt-dizajner

„Tata", trenutno svakako jednog od najzanimljivijih modnih komada na svjetskom tržištu, je višestruko talentirani francuski modni dizajner, konceptualni umjetnik i produkt-dizajner Frédéric Molénac. Upoznala sam Molénaca prije nekoliko godina - istinskog i strastvenog kreativca koji je radio s velikanima francuske mode poput Claudea Montane i Jeana Paula Gaultiera te Cartierovog stipendistu koji je, između ostaloga, krajem 90-ih bio na čelu modne kuće Grès. Molénac obožava Zagreb i često je tu, posebno tijekom održavanja Modnog ormara (jer je član stručnog žirija). Početkom ljeta Molénac je ponovno došao u Zagreb povodom otvorenja izložbe „Unutar strukture: Dijalog s Piceljem", koja je bila postavljena u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, a na kojoj je izložio svoja djela zajedno s našim eksatovcem Ivanom Piceljem.

frederic molenacI Molénacova umjetnost i Molénacova moda sažimlju se u istoj točki - neprestano eksperimentiranje, pomicanje granica i propitivanje forme, zbog toga smo i željeli znati kako je nastao OKOON... „Prva verzija nastala je još davne 1987. kada sam za svoju prêt-à-porter reviju, izradio veliki crni džemper širokog pletiva, koji je imao puno uspjeha. Uvijek sam želio lansirati komad odjeće koji će biti funkcionalan u mnogim situacijama - najnovija verzija OKOON-a može se nositi u svečanim prilikama kao haljina samo za sebe, zatim kao dodatak koktel-haljinama, može ga se zaogrnuti poput šala, odjenuti poput kaputa... Želio sam naprosto stvoriti podatan i nježan komad odjeće s kojim će se žene same moći 'igrati' i istraživati njegove mogućnosti.", zaključuje Molénac.

Svoj OKOON možete nabaviti isključivo preko weba - postoji u dvije boje, crnoj i sivoj, u jednoj veličini, po cijeni od 195 eura. Potražite ga na: www.okoon.fr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.