Jedna od najočekivanijih revija na Tjednu mode u Londonu bila je ona Burberry Prorsuma, brenda koji tradicionalno utjelovljuje ono najbolje od engleske casual elegancije i ležernosti. Ljubitelje Burberryja dočekalo je pravo prštavo i šareno iznenađenje - klasični engleski baloner reinterpretiran je u metalik sjajnoj izvedbi i dinamičnim bojama, postavši na taj način ultramoderan futuristički komad, kao i njegova mala sestra - kratka plastična pelerina

burberry prorsum, proljeće 2013

Kreativni tim Burberry Prorsuma, predvođen slavnim dizajnerom Christopherom Baileyjem, ponudio je neočekivanu i modno uzbudljivu proljetnu kolekciju za 2013. Kolekcija odiše daškom futurizma, kako zbog metalik efekata i materijala poput neoprena i plastike, tako i zbog činjenice da se Bailey vješto poigrava tradicijom brenda, udahnuvši mu sasvim novi dašak energije.

burberry prorsum, proljeće 2013

Bailey je sačuvao estetiku i kroj klasičnog engleskog Burberry balonera, ali mu je dao sasvim novi moment - dojam futurističnosti pojačan je metalik sjajnim bojama koje se pojavljuju u cijeloj paleti duginih boja, uz ružičastu, ljubičastu, crvenu, tamno plavu..., a svaki je od balonera usklađen s torbom i otkačenim sunčanim naočalama.

burberry prorsum, proljeće 2013

Veliki naglasak stavljen je na kratke kišne pelerine, predimenzionirane rukave, kožne korzete, peplum kroj i fenomenalne torbe od šarene prozirne plastike.

Pogledajte cijelu reviju:

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.