Kino Europa bilo je ovog vikenda potpuno transformirano u Zigmana i njegov Absolut show koji je pripremio za subotnje predbožićno jutro. Njegova prva samostalna revija ostavila je bez daha sve prisutne i odvela ih u daleki Japan. Održana je u sklopu Pop up Concept Storea i to u posebnom terminu, u 11:11 ujutro. Ovom revijom i projektom Pop up Concept Store Europa organizacijski tim Cro A Portera proslavio je završetak uspješne 2014. godine

zigman, kino europa

Nakon vrhunske kostimografije koju je mjesecima pripremao za Aidu na Splitskom ljetu, Juraj Zigman je i ovom kolekcijom pokazao koliki je kreativac. Nakon velikih projekata ove godine, talentirani Zigman odlučio je predstaviti prvu kolekciju koju nije određivao po sezonama, već je publiku odveo u daleki Japan bez godišnjeg doba.

zigman, kino europa

zigman, kino europa

„Ova kolekcija je posveta Animi i Mangama, likovima iz imaginarnog svijeta jer je to moda koja me trenutno zanima. Bez pravila i bez potrebe da bude samo funkionalna i stvarna. Počeo sam od tradicionalnog Japana u obliku dekonstrukcije kimona pa sve do Sailor Moon-a, lika iz Anime koji predstavlja snažnu ženu, ženu koja posjeduje snagu a izgledom je krhka i ženstvena. To je ono što me potaklo i dalo mi inspiraciju za totalni look na reviji. Jako sam zadovoljan kako smo dijelić moje opsesije za Anime svijetom doveli u centar grada." objasnio je Juraj Zigman.

zigman, kino europa

Ines Perović i Juraj Zigman

zigman, kino europa

Jelena Rozga 

 zigman, kino europa

Marija Borić 

zigman, kino europa

Ana Radišić 

zigman, kino europa

Lana i Luka, Lokomotiva 

zigman, kino europa

Lucija Josipović, Mirta Bajzek i Aba Drvar Tomičić

zigman, kino europa

Zora Bjelousov, Tomislav Perić i Lucija Josipović

zigman, kino europa

Viktor Drago i Tomislav Perić s dizajnerima koji su sudjelovali na Pop up Concept Storeu 

zigman, kino europa

Tihana Harapin Zalepugin

zigman, kino europa

Boris Banović i Nikolina Pišek 

Osim Zigmanove revije, Zagrepčani su uživali u Pop up Concept Storeu, jednodnevnom događanju koji na jednom mjestu okuplja najbolje od hrvatskog dizajna. Ovaj raskošni modni jednodnevni "dućan" u Kinu Europa organizirali su Cro A Porter i portal moda.hr. Cijeli je projekt imao i humanitarnu notu pa je dio prihoda od prodanih kreacija otišao udruzi "Hrvatska pomaže". Na otvaranju su prisutne pozdravili Viktor Drago, kreativni direktor Cro A Portera, Tomislav Perić iz mode.hr, Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i Đurđa Adlešić, predsjednica udruge "Hrvatska pomaže".

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.