Nakon velikog uspjeha prve kolekcije treće linije kuće Roberta Severa pod nazivom SEVER, za proljeće-ljeto 2015., na redu je jesensko-zimska varijanta. Radi se o urbanoj i povoljnijoj kolekciji koja je bila rasprodana u čak sedam različitih prodajnih mjesta diljem Hrvatske

sever

Osim u odjeći, posebnost ove nove kolekcije nalazi se i u vizualima koje je snimio sam Robert Sever. Ovaj fotografski debi svestranog dizajnera pruža nam ekskluzivan uvid u njegovu viziju SEVER cure koju ponovno utjelovljuje Iva Marušić – dugogodinšnje zaštitno lice i muza svih brandova kuće Roberta Severa.

Kolekcija za predstojeću sezonu tematski je nastavak na prethodnu te ponovno uočavamo utjecaj različitih uličnih kultura i stilova, kao i muzike i muzičkih smjerova (od popa i hip hopa do punka i grunge-a).

sever

sever

„Velika posebnost ove kampanje leži upravo u vizualima. Bilo mi je bitno da budu privlačni i da poručuju kako dizajnerske stvari mogu biti dostupne svima. Bio sam vrlo uzbuđen prilikom snimanja kampanje jer je to bio veliki zalogaj za mene, ali i velika ostvarena želja. Prikazao sam SEVER kolekciju upravo onaku kakvu ju ja vidim: pročišćenu, vedru, s odjećom u prvom planu." objasnio je Robert Sever svoj izlet u fotografiju.

Ženska kolekcija prvenstveno je razigrana, mladenačka i vedra. Tradicionalne plise suknje ukrašene su nitnama te upotpunjene oversized sportskim majicama u modernoj kombinaciji crvene i crne. Tu su i smjele suknje od kepera i izbjeljivanog trapera u mini i midi dužini. Na dugačkim i kratkim kardiganima utkan je motiv zvijezica koji se provlači i kroz ostatak kolekcije. Za najzimogroznije su tu tople parke od pamuka s toplim renderima i kapuljačama od umjetnog krzna.

„Nova haljina u ponudi inspirirana je Ivom Marušić koja je i u ovoj kampanji. Zahvaljujući njoj kao našem "kućnom" modelu došla nam je inspiriracija za haljinu „Iva", koja je dostupna u crnom pamuku, ali i u pamuku boje lososa s grafikom ženskog portreta koji je light motiv još iz prethodne kolekcije." objasnili su iz Robert Sever branda.

sever

sever

Iz linije SEVER posebno se ističu košulje također izrađene od izbjeljenog pamuka s ručno oslikanim motivima, na koje su aplicirani ručno rezani komadi baršuna stvarajući kolažni artistički prikaz. Kao must have je ručno oslikana "L'amour" t-shirt, koja će se kao takva i nalaziti u prodaji.

Muški dio kolekcije obilježen je sportskim utjecajem koji suvremenom mladom muškarcu omogućuje udobnost i nosivost, a da ga pritom ne liši stila. T-shirt je osvježen novim kombinacijama boja, a printevi su dorađeni i ukrašeni baršunastim aplikacijama. Sportski duksevi od izbjeljivanog pamuka, kao i izbjeljivani jeans za hlače, okosnica su muške kolekcije. Za najhladnije dane tu su SEVER parke u maskirnom uzorku te u izbjeljenom i oslikanom keperu koje su prvenstveno udobne i tople.

sever

sever

Kolekciju SEVER zaokružuju dodaci. Popularna i praktična torba „Seka" vraća se ove sezone u crnoj, smeđoj i bordo boji, u glatkoj varijanti ili s printom reptila. Mala torbica „Nia" dolazi u dva modela, od umjetne kože obučena u traper ili ukrašena biserima. SEVER cura svoj zaigrani i mladenački look ove zime zaokružuje rajfom/krunom koja dolazi u novoj kombinaciji materijala i tekstura. U ponudi se također nalazi i unisex crna shopper torba „Seka" od industrijskog nailona, čvrsta, nepropusna i praktična.

sever

Osim elaborirane kolekcije zanimljivost je da su opet izabrani gotovo svi neprofesionalni modeli, osim Ive Marušić iz Talia model agencije, koja je zaštitno lice svih linija branda. Fotografiju i art direction, styling i kosu potpisuje Robert Sever uz asistenciju Slobodana Velickog. Asistentica stilista je Jelena Kranjec, a make up potpisuje Ivana Zečić. Uz Ivu, modeli u kampanji su Marija Bagarić, Ivan Filip Knezović i Fran Franjković.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.