Siva boja oduvijek je bila glavni predznak hladnih sezona, no kada se radi o brendu A'marie ona postaje topla, zavodljiva, elegantna i nedvojbeno ženstvena. Anamarija Brkić donosi još jednu idiličnu modnu priču, ostvarujući snove svim onim ženama koje jesen i zimu zamišljaju kao doba nježnosti

amarie_jesenskakolekcija_cijela

Poznata hrvatska dizajnerica Anamarija Brkić predstavlja svoju novu kolekciju, za sezonu jesen/zima 2015. Kašmir, vuna i umjetno krzno njezina su inspiracija koju je oblikovala u voluminozne modele, poigravala se s asimetrijom te stvarala idealne jakne i kapute koji su njezin imperativ.

amarie_jesenskakolekcija_cijela1

Njih obilježavaju veliki džepovi, visoki ovratnici i poznata mogućnost nošenja na obje strane. Osim kaputa i ogrtača od umjetnog krzna, vune i Alcantare, tu je i multifunkcionalna parka koja se može pretvoriti u prsluk i time ostvariti potpuno novi dojam. Dominantnu sivu nadopunjavaju crna, tamno plava i maslinasta boja te boja vanilije, dima i pijeska - sve neutralni tonovi zbog kojih se A'marie modeli lako kombiniraju i dozvoljavaju brojne mogućnosti stiliziranja, među kojima je i slojevitost, za koju je ovaj dizajn kao stvoren.

amarie_jesenskakolekcija_cijela2

amarie_jesenskakolekcija_cijela3

I za sezonu jesen/zima 2015. Anamarija Brkić kreira modne dodatke. Ovaj put radi se o visokim čizmama od Alcantare, u sivoj i crnoj varijanti, koje besprijekorno prate liniju nogu i sežu visoko iznad koljena. Zahvaljujući Alcantari udobne su i lagane, a njihov model je vječan te nadilazi trendove koji traju samo jednu sezonu.

amarie_jesenskakolekcija_cijela4

Razigranost u kolekciji ostvarena je pomponima na porubima haljina i pelerina, dijagonalnim i valovitim zatvaračima, zakovicama koje nenametljivo ukrašavaju rubove vesti od kašmira i pamučnim mrežama. I ova kolekcija, poput svih ostalih, nadopunjena je tunikama i majicama dugih i kratkih rukava od MicroModala.

amarie_jesenskakolekcija_cijela5

Većina krojeva ukazuje na moć jednostavnosti, a unatoč tome što ne naglašavaju siluetu, jesenski modeli u prvi plan stavljaju žensku ljepotu.  Naravno, čine to tako da joj dopuštaju da se ona pojavljuje prirodno, u svoj svojoj opuštenosti i jedinstvenosti. A to je osnovna i najljepša karakteristika svakog A'marie dizajna.

 amarie_jesenskakolekcija_cijela6

Fotografija: Maja Kljaić

Modeli: Ivona Bevanda, Barbara Bakota i Anita Lijić (Talia Model)

Make­up: Marijana Gluić za Jane Iredale (Dermacare)

Kosa: Nikola Solenički (Dermacare)
Tekst: Tina Bačić

Lokacija: Galerija Kranjčar (Kaptol 26, Zagreb)

amarie_jesenskakolekcija_cijela7

amarie_jesenskakolekcija_cijela8

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.