Nakon uspješnog debija na Tjednu mode u Londonu, mlada hrvatska dizajnerica Martina Herak svoju će novu kolekciju prezentirati na finalnoj večeri poznatog hrvatskog strukovnog modnog događanja - jubilarnog 10. Modnog ormara

martina herak, 10 modni ormar

I ovom kolekcijom dizajnerica Martina Herak ostaje vjerna svojoj igri materijalima, uzorcima i konstrukcijom. Iako je svoju jesensko-zimsku kolekciju vidjela kao crno-bijeli Kubrickov svijet, kolekcija za sljedeću sezonu, točnije, proljeće i ljeto, ipak je šarenija. Tako se Martina u pripremi kolekcije zaigrala cvjetnim uzorcima, pritom ne odustajući od svoje omiljene (ne)boje – crne. Martina se i dalje posvetila pomalo neobičnoj konstrukciji, istražujući spoj između onog vidljivog i opipljivog, sjajnog i grubog, strogog i infantilnog, svijetlog i tamnog.

martina herak, 10 modni ormar

martina herak, 10 modni ormar

Dizajnerica ističe kako je za nju modni dizajn stvaranje igrom. Ponekad je potrebno i nekoliko dana da iz osnovnog kroja nastane onaj kroj kojim će biti zadovoljna. "Svaka tkanina priča svoju priču, a kreativnost i umijeće su oni koji pomažu kod tog procesa spajanja. Individualan pristup i stil znaju kada treba prestati spajati, rezati, krojiti, dodavati, kada se jednostavno nazire željeni odjevni predmet.", kaže Martina.

martina herak, 10 modni ormar

Dio kolekcije predstavljen je na ovogodišnjem Tjednu mode u Londonu, a ovog će tjedna Martina cijelu kolekciju prikazati i na 10. Modnom ormaru u Zagrebačkom plesnom centru. "Velika mi je čast sudjelovati na Modnom ormaru, jer osim odlične organizacije, cijeli je događaj namijenjen ponajviše struci. I prošle sam godine sudjelovala na Modnom ormaru i doista, dokle god neću dosaditi organizacijskom timu, uvijek ću se rado odazvati."

Osim što Martina uskoro kreće u izradu kolekcije za slijedeći Tjedan mode u Parizu, uključena je i u projekt "Zakopčaj me selotejpom" u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo Tectus. Tako će se od 14.-28.11. u zagrebačkom Avenue Mall-u održati izložba haljina domaćih dizajnera, izrađenih od ambalaža nekih poznatih domaćih brendova.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.