Povodom predstavljana talijanskog branda Gattinoni održana je modna revija ispred butika Ekskada u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, koju su nosile Stefany Hohnjec, Iva Šarić i Doris Vrečko

stefany hohnjec, gattinoni revijaGattinoni je ugledan talijanski brand, rimsko modno čedo, koje karakteriziraju klasični „damski" komadi i vrlo fini materijali poput vune, tvida i kašmira koji odišu elegancijom i decentnošću, što ne čudi, budući da Gattinoni izrađuje i odore za Svetog Oca.

Kolekcija jesen/zima 2009/2010. drži se provjerene formule branda - poslovni kostimi i elegantni „casual" kojim doduše ovoga puta ne dominiraju tamne boje - siva, crna i smeđa, kako je to dosad bilo uobičajeno, već raskošni žarki komadi - žute pelerine s kapuljačama, crveni biznis kostimi, fuksija detalji, tirkizne haljine... Idealno za unošenje živosti u sivu jesensku svakodnevicu.

Krojevi su ozbiljni i namijenjeni ženama iznad tridesete, ali naći će se ovdje i pokoji otkačeni komad za mlađe fashionistice koje vole klasiku. 

Posebno su zanimljivi Gattinoni kaputi, ženstvenih krojeva koji naglašavaju liniju tijela, neočekivanih boja i finih materijala, koji već na vizualni dojam prizivaju ugodu i toplinu. Ista je stvar s mekim haljinama/tunikama, koje će sjajno pristajati uz tajice i zimske/jesenske čizmice. 

Modnom brandu Gattinoni vjerne su (bile) predstavnice svjetskog jet seta i high class kreme poput Eve Perón, Gine Lollobrigide, princeze Margaret, Ingrid Bergman, Angie Dickinson, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Anne Magnani...

Modnu je kuću osnovala Fernanda Gattinoni, poznata po tome što je odbila ponudu ikone Coco Chanel kako bi se iz Londona mogla vratiti u rodnu Italiju i tamo osnovati vlastitu marku koju je strastveno njegovala sve do smrti.

gattinoni revijaKuća je danas pod kreativnim vodstvom Guglielma Mariotta koji već sezonama podržava Fernandina uvjerenja: vjeru u eleganciju i neodobravanje razgolićivanja u modi - lažno prezentiranje ljepote i samih odjevnih predmeta.

Gattinoni je ovoga rujna proslavio 60 godina svoga postojanja, držeći se čvrsto svoje inicijalne estetike - sigurne klasike i urbanog građanskog „pristojnog" šika, bez previše eksperimentiranja.

Reviju pred zagrebačkim butikom Ekskada nosile su Stefany Hohnjec, Iva Šarić i Doris Vrečko, sve tri posve različiti tipovi žena, kojima Gattinoni podjednako dobro pristaje, što dokazuje koliko su komadi ove jesensko-zimske kolekcije primjenjivi za različite žene.

Uz Gattinoni odjeću, sasvim prikladno, promovirani su i parfemski brandovi Azzaro te Thierry Mugler, kao i visoko selektivni kozmetički brand - kuća Rubino Cosmetics za koju je ekskluzivni zastupnik parfumerija Lana.

Više o parfemu Alien Thierryja Muglera pročitajte u tekstu: Izvanzemaljska mirisna priča

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.