Premijerno pogledajte prekrasnu novu FREYWILLE kolekciju "Kiss", očaravajuću kolekciju nakita posvećenu jednoj od najslavnijih slika u povijesti umjtnosti. Naime, povodom svoje 65-te godišnjice, FREYWILLE najavljuje premijeru nove impresivne kolekcije nakita kreirane u počast Gustavu Klimtu, najvažnijem slikaru austrijske secesije, a nadahnute njegovim slavnim remek-djelom "Poljubac"

klimt poljubac

Klimtov "Poljubac" mnogi poistovjećuju s umjetničkim utjelovljenjem čiste ljubavi. Dvoje zagrljenih ljubavnika prikazani su u krhkom trenutku uzvišene intimnosti dok su potpuno predani jedan drugome. Njihova priljubljena tijela Klimt ovija raskošnom odjećom ukrašenom bogatim nizom kolorističnih uzoraka uronjenih u zlato. Tako simbolično prikazuje emotivnu odvojenost i zaštićenost ljubavnika od stvarnog svijeta, trenutak ljubavnog zanosa koji donosi osjećaj da gubimo sebe, da gubimo osjećaj tjelesnog te se prepuštamo fizičkom posustajanju i tajanstvenom vrtlogu ljubavne svečanosti.

klimt kiss, freywille

Izrazita dekorativnost i nevjerojatan sjaj Klimtovog "Poljupca" proizlazi iz njegove težnje da transformira materijalnu vrijednost zlata u uzvišenu, luminoznu i duhovnu supstancu onog što smatra najdragocjenijim u životu, a to je ljubav.

S nestrpljenjem očekujemo ove najljepše ljubavne motive oslikane na upečatljivom umjetničkom FREYWILLE nakitu. Premijera nove Kiss kolekcije očekuje se krajem veljače u FREYWILLE butiku u Zagrebu.

klimt kiss, freywille

Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu posjetite zagrebački butik u Preradovićevoj 2, FREYWILLE Online butik na http://shop.freywille.com/hr/ ili Facebook stranicu Freywille Zagreb!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.