Ugledna zagrebačka make-up artistica Marija Koprtla svojim će osebujnim projektom zaokružiti ovogodišnji Modni ormar. „ON - muški make-up i moda" naziv je projekta koji Marija potpisuje i kojim javnosti predstavlja jedan segment svoga rada - muški make-up koji je, vjerujte nam, ponekad još uzbudljiviji od ženskoga

marija koprtlaUz fotografije portreta i modne fotografije, na Marijinoj izložbi u zagrebačkoj Galeriji Stančić, možete vidjeti i kratki umjetnički film Darija Haceka, a predstavljanje cijele priče bit će u utorak 17.11. u 19h. Marija je u ostvarenju svoje izložbe surađivala s nizom uglednih kreativaca iz svijeta mode, kazališta, filma, glazbe, dizajna...

Fotografije potpisuje Tina Žaknić, a model u filmu je Josip Tešija (Midikenn), koji je ujedno zaštitno lice ovogodišnjega Modnog ormara. Neki od modnih dizajnera koji su s Marijom surađivali na projektu su Igor Galaš, Stjepan Čuka, Ivica Klarić, Iggy, Milena Rogulj itd., a Marijini modeli poznati glumci - Livio Badurina, Mislav Čavajda, Nikša Marinović, Vladimir Tintor, te plesač Ognjen Vučinić.

Dekorativa za muškarce? Zašto ne!

Autoricu smo pitali kako to da se odlučila predstaviti upravo izložbom o muškom, a ne ženskom make-upu: „Razvojem kozmetičke industrije i široke potrošnje te povećanjem kupovne moći, dekorativna kozmetika okrenula se velikom broju potrošača prvenstveno ženama, ali i sve većem broja muškaraca. Na mala vrata ulazi make-up u život muškaraca, koji svakodnevno sve više posvećuju pažnju svome izgledu. Osim proizvoda za njegu kože lica, danas muškarac koristi sve češće dekorativnu kozmetiku kako bi neprimjetno uljepšao lice. Dekorativna kozmetika za muškarce: korektor, lagana tonirajuća krema, rumenilo, olovka za oči i olovka i sjenila za naglašavanje obrva i balzami za usne su proizvodi za kojima današnji urbani muškarac sve češće poseže. Razgovarajući s njima došlo je i do pitanja u razgovoru: :"Što bi meni bolje stajalo? Koji korektor da koristim da sakrijem umor? Što bi mi od kozmetike preporučila? Koji je postupak stavljanja dekorativne kozmetike?" To su pitanja koje mi sve češće postavljaju upravo muškarci.", objasnila je Marija. 

Knjiga koju volimo

Marija nas je već oduševila knjigom „Lice u ogledalu", vjerojatno jedinom tako cjelovitom, sveobuhvatnom i konkretnom knjigom o make-upu u Hrvatskoj. „Lice u ogledalu" iako ima značajnu praktičnu vrijednost jer ženama daje niz konkretnih savjeta o šminkanju, predstavlja prvenstveno suptilnu studiju osobnosti, kreativnosti i propitivanja ljepote. Igra boja i mašte u koju nas Marija uvodi svakim svojim projektom, podsjeća nas da je šminkanje oduvijek bilo uzbudljiva sfera izražavanja, puno važnija i slojevitija nego što se na prvi pogled čini.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.