Jučer je na prestižnoj lokaciji, u Hrvatskom narodnom kazalištu, predstavljena H&M Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. Okupljeni uzvanici imali su čast među prvima pogledati žensku, mušku i dječju kolekciju koja će se od 8. rujna naći u odabranim H&M trgovinama diljem svijeta

h&m studio jesen 2016

Ženska Studio kolekcija je unaprijeđena i sastoji se od individualnih komada bogatih detaljima - od preciznih krojeva do uzoraka. Krojevi naglašavaju ramena, struk i figuru pješčanog sata, dok haljine s dugačkim rukavima donose glamur i mekoću. Najčešće korištene tkanine su vuna, pliš, čipka i pamuk, a najdominantnije boje su neutralne, kao i crvena i crna.

h&m studio jesen 2016

h&m studio jesen 2016

"H&M Studio kolekcija naglašava neku novu ženstvenost. Sve je inspirirano ženskom snagom i moći, uz svježu notu folklora i romantike. Ona je unaprijeđena i u isto vrijeme veoma stvarna.", kaže Ann-Sofie Johansson, kreativni savjetnik u H&M-u.

h&m studio jesen 2016

Studio kolekcija odiše intuitivnim stilom koji je osvježio pogled na klasičnu mušku modu. Tradicionalne tkanine, kao što je pliš, krojene su tako da budu udobne i praktične. Vuneni komadi postali su glavni za slojevito oblačenje u predstojećoj sezoni. Odjeća je uglavnom monokrona i odaje utisak nove uniforme za život u gradu.

h&m studio jesen 2016

"Jako mi se sviđa što je napravljena upečatljiva kolekcija od tako osnovnih komada. Možete napraviti savršenu kombinaciju od osvježene klasične odjeće, naročito ako se uzme u obzir da se o detaljima tako temeljno razmišljalo.", izjavio je Andreas Lowenstam, dizajner za mušku odjeću u H&M-u.

h&m studio jesen 2016

Dominantne tkanine u kolekciji su reciklirana vuna - miks kašmira i merino vune, zatim najlon i miks svile i pamuka, a boje maslinasto zelena, smeđa, tamno plava, siva i izbljeđena crna.

h&m studio jesen 2016

Isabella Rakonić

h&m studio jesen 2016

Petra Kurtela

h&m studio jesen 2016

Tihana Harapin Zalepugin

h&m studio

Danilo Drobnjak i Lana Radnić

Prva H&M dječja Studio kolekciju inspirirana je pričama poput Alise iz zemlje čuda ili švedskim pričama Johna Bauera, i ima vez ili print kao glavne motive. "Sviđa mi se kako dječja H&M Studio kolekcija pretvara folklorne bajke u modnu stvarnost. Detalji na kolekciji su fantastični i čine da svaki komad odjeće ima pravi karakter i šarm.", kaže Ann-Sofie Johansson, kreativni savjetnik u H&M. U kolekciji prevladavaju crna, bijela, crvena, zlatna i ružičasta.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.