„MademoiselleBell(e)“ sinonim je za žensku ljepotu koja prkosi modnoj diktaturi i pravilima, prkosi isticanju ženskih oblina kao dokaz seksualnosti, a opet, prikazuje ženu kao samosvjesnu i zaigranu, kao dijete, kao odlučno i senzibilno umjetničko djelo. Mini kolekcija nastaje spajanjem igre i discipline, krutog i lepršavog, lijepog i sirovog

martina herak mademoisellebelle

Dizajnerica koja kroz svoje kolekcije provlači suprotnosti i kontraste kojima se jednostavno – igra, i ovog je puta dokazala kako stoji iza svoje tvrdnje: „Modu često shvaćamo preozbiljno. Ona je za mene igralište u kojem rukama pretvaramo maštu u nešto stvarno i trodimenzionalno.“ A u ovoj kolekciji, ono stvarno i trodimenzionalno polako prelazi u skulpturalno.

martina herak mademoisellebelle

I ovog se puta dizajnerica, osim krojevima, igra i materijalima. Po prvi put u kolekciji dominiraju lepršava mikrofibra i saten, kojima suprotstavlja kruti, plastični japanski materijal.

martina herak mademoisellebelle

martina herak mademoisellebelle

„MademoiselleBell(e)“ uvertira je u cijelu priču ili konkretnije, kolekciju, koju dizajnerica priprema za nadolazeći Tjedan mode u Londonu.

martina herak mademoisellebelle

Fotografija: Martina Herak
Model: Darija Gabrić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.