Ljetna kolekcija Tea Perića za modnu kuću MAK inspirirana je čak trima filmovima noirovskog redatelja Alfreda Hitchcocka - "Vrtoglavica", "Nazovi M radi umorstva" i "Ptice", ali i trima glumicama - Kim Novak, Tippi Hedren te Grace Kelly

teo perić za mak, ljeto 2013

Ovo je hommage Hitchcockovim omiljenim plavušama i njihovu besprijekornom šik stilu. Linija istaknutog struka podsjeća na glamurozne pedesete, ali savršeno pristaje i ovom ljetu.

Ideja kolekcije je pokazati kako raskoš i šik više nisu privilegij filmskih ljepotica i celuloidnih vrpci. Oni žive u svakoj spontanoj, prirodnoj ženi koja, spremajući se pred ogledalom u sebi zna pronaći divu. Svoj alter ego koji će bez lažne skromnosti, u svoj svojoj ljepoti, samouvjereno zakoračiti na uličnu pistu i krenuti u dan ispod sunčeva reflektora.

teo perić za mak, ljeto 2013

Ovo je priča o retro inspiraciji, o kultnim modnim klasicima koji igrom krojeva postaju ultramoderne haljine, suknje i hlače prepoznatljiva retro-seksepila. To su komadi koji su svojim bojama i teksturama u prvi tren nespojivi. Svaki od 50-ak modela savršeno pristaje uz bilo koji drugi komad iz kolekcije. Ovu modnu priču to čini energičnom, kompleksnom a opet ženstvenom. S novom odvažnošću za novi proljetno-ljetni modni optimizam.

Razne boje, printevi, materijali... Baš kao priroda u proljeće. Kao trenutak kad se otvori kutija s vodenim bojama. Cvjetni akvarel. Senzualne pastelne nijanse žutog peluda, nenametljiva pepermint zelena, snažna boje ciklame koja osvježava poput voćnog sladoleda. S obrisima cvijeća u crnim i bijelim printevima koji u kombinacijama s ostalim bojama stvaraju posebnu dinamiku i neočekivanost s dozom šika.

teo perić za mak, ljeto 2013

Kolekcija: TEO P za MAK –  Nazovi MAK za modu
Fotografije: Jurica Sertić
Model: Lidija Lešić
Šminka: Žana Kožul
Kosa: Ivica Palinić
Styling: Viktor Drago

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.