Muzej za umjetnost i obrt ove je godine zaslužan za najvažniju adventsku izložbu u Zagrebu, “Orašar – najljepša božićna bajka”. Bogata ilustracija povijesti proslavljenog baleta na sceni Hrvatskog narodnog kazališta, kao i spektakularni kostimi velikih svjetskih baletnih kuća poput Teatro alla Scala, La Fenice ili Državnog baleta u Berlinu – čine ovu izložbu nezaobilaznom stanicom zagrebačkog Adventa. Zahvaljujući čudesnim artefaktima i bogatom popratnom programu, ona je opravdano sinonim za najljepšu božićnu bajku

iva vitic gameiro, freywille

Potaknuta potragom za inspirativnim božićnim pričama, ostvarena je kreativna suradnja MUO, HNK i FREYWILLE, te na trenutak oživljen prizor iz čarobnog Kraljevstva slatkiša. Gracioznim, baletnim koracima, prelijepa Iva Vitić Gameiro, prva solistica HNK, utjelovila je zanosnu Vilu Šećera.

iva vitic gameiro, freywille

Interpretiravši emotivnu, plesnu šetnju kroz fantastičan postav Muzeja za umjetnost, zablistala je ukrašena umjetničkim FREYWILLE nakitom. Tako je stvoren upečatljiv editorijal, uhvaćen objektivom Srećka Budeka, a nadahnut ljepotom stvaralačkog zanosa i najslađim životnim trenucima.

iva vitic gameiro, freywille

O nastavku najljepše božićne bajke i nagradnom natječaju za posjetitelje izložbe Orašar, informirajte se na MUO Instagram profilu ili u FREYWILLE butiku. Za sada otkrivamo da FREYWILLE i MUO nagrađuju najkreativniju fotografiju s izložbe vrijednom ogrlicom i FREYWILLE privjeskom iz kolekcije Passionate Russia.

iva vitic gameiro, freywille

Fotografije: Srećko Budek za MUO
Digitalna obrada fotografija: Iron-I-Ja

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.